Olası bir afette vatandaşın imdadına yetişecek ilk yardım ve arama-kurtarma malzemelerinin sık sık çalınmasına isyan eden Karşıyaka Belediye Başkanı CHP’li Cevat Durak, "Bu işin peşini bırakmayacağız. Sorumlular mutlaka yakalanacak" dedi.

Karşıyaka’da belediye tarafından yaptırılan, Mavişehir Arena Spor Salonu, Zübeyde Hanım Mahallesi Muhtarlığı, Hasan Türker Spor Tesisi ile Bahçelievler Katlı Pazaryeri’nin yanındaki deprem evlerinin dış cephelerine sık sık zarar verilirken, yağmur suyu boruları ve lambaları kırıldı. Kapıları da kırarak içeri giren hırsızlar, içindeki malzemeleri de çaldı. Prefabrik olarak inşa edilen 10 metrekarelik evlerin içerisinde afet anında ilk etapta kullanılacak kazma, kürek, balta, testere gibi el aletleri, ilkyardım malzemeleri ve kuru gıdanın bulunduğu belirtildi.

Düzenli olarak kontrol edilip, eksikleri giderilen deprem evlerinin bu tarz tahripler nedeniyle sık sık yenilenmek zorunda kaldığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Bu evleri, olası bir doğal afet sonrasında vatandaşlarımızın ilk anda ihtiyaçları olan malzemelere kısa sürede ulaşabilmeleri amacıyla yaptık. Şu an ne işe yaradığı, önemi pek anlaşılamıyor olabilir. Ancak, geleceği düşünmek zorundayız. Deprem kapımızı her an çalabilir. Böylesi bir felakete hazırlıksız yakalanmak istemiyoruz. Bu nedenledir ki 8 yıldır bu konuda titizlikle çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan da aynı duyarlılığı bekliyoruz. Bölgelerindeki deprem evlerine sahip çıksınlar. Olası bir afet sonrasında belki de vatandaşlarımız için can simidi olacak. Bunun peşini bırakmayacağız. Sorumlular mutlaka yakalanacak" diye konuştu.

Başkan Durak, tamamen tahrip edilen ve malzemeleri çalınan deprem evlerini yenilemek üzere çalışmaya başladıklarını vurgulayarak, "Onarımlarını tamamlayıp, içinin malzemelerini yeniden koyacağız. Umarım bir kez daha tekrarlanmaz" dedi.

Aynı sorunu park ve spor alanlarında da yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Durak, "Unutulmamalıdır ki belediye bütçesiyle yaptığımız bu alanlar tüm vatandaşlarımızın malı. Onlara verilen zarar hepimizin cebinden çıkıyor. Belediye olarak, zarar gören park ve spor alanlarımızı, malzemeleri yenilemek için her yıl milyonlarca lira harcıyoruz. Bu da kaynak israfından başka bir anlama gelmiyor. Vatandaşlarımızdan kentlerine sahip çıkmalarını bekliyorum" diye konuştu.