Ankara Barosu Avukatlarından Meltem Banko,  bayram tatiline çıkan vatandaşların sosyal medya aracılığıyla yer bildiriminde bulunmaları veya tatil fotoğraflarını paylaşmaları konusunda dikkat çekici bir uyarı yaptı. Banko, "Eğer eviniz ya da iş yeriniz siz uzaktayken  yeterince korunmuyor ve güvenli değil ise sosyal medyada yer bildirimi yaparken  bir kez daha düşünün" dedi. 
 
Banko, sosyal paylaşım sitesindeki "aile" bölümünde "dayı" olarak  tanımlanan kişinin soyadının, aynı zamanda "anne kızlık" soyadı olduğuna dikkati  çekerek, "Bu bilginin bankacılık dahil pek çok sektörde bir güvenlik sorusu  olduğunu unutmamak gerekir. Doğum günlerinizi, özel günlerinizi, sevdiğiniz  rakamları, en çok sevdiğiniz hayvanları, ilkokulunuzu, mezun olduğunuz okulları,  üye olduğunuz dernekleri sosyal medyadan rahat rahat paylaşırken internetteki pek  çok uygulama ve servisin sizden gizli soru olarak bu soruların cevaplarını sorduğunu unutmayınız" ifadelerini kullandı. 
 
Gerekli tedbirler alınmadan yer bildirimi ve özel bilgilerin  paylaşılmasının pek çok suistimale davetiye çıkarabileceğini anlatan Banko,  "Hasmı ve düşmanı olan kişiler kendi güvenliğini tehlikeye atmış olabilir.  Yapılan beğeniler, yer bildirimleri bir kişinin kişiliği ve günlük hayatı  hakkında pek çok bilgi vereceğinden, bu bilgiler istismar edilebilir. Bu nedenle  vatandaşlarımızın bu konuda çok daha dikkatli olması gerekir diye düşünüyorum.  Unutmayın paylaştığınız bir fotoğraf gelecekte hayatınızı değiştirebilir" diye  konuştu.