Japonya'da kendisini 'centilmen' olarak nitelendiren bir hırsızın yazdığı ve nasıl hırsızlık yapılacağına dair ipuçları veren kitap en çok satanlar arasına girdi.

Kitabın yayıncısı Futabasha Yayınları, "Meslek, Hırsızlık; Yıllık gelir, 30 milyon Japon Yeni" adlı kitabın 10 bin kitaplık ilk baskısının 10 günde tükendiğini açıkladı.

Hajime Karasuyama takma adıyla yazan hırsız, herhangi bir evin sahibinin nakit para ve değerli eşyalara sahip olup olmadığını tahmin etme yönünde acayip bir yetenek geliştirdiğini anlatıyor ve kilitli evlere girmenin ve daha sonra hiçbir iz bırakmadan çıkmanın püf noktalarını paylaşıyor.

Karasuyama, hırsızlıktan her yıl yaklaşık 500 bin dolar kazandığını söylüyor.

Karasuyama, Shukan Taishu dergisine kitabıyla ilgili verdiği röportajda, "Bir eve girdiğimizde biz hırsızlar, paranın nerede saklandığını bilmemizi sağlayan bir içgüdüye sahibizdir" diyor ve alt başlıkta "Lütfen beni taklit etmeye kalkmayın" uyarısını da yapıyor.

Karasuyama, her kilidi açabilmesinin ve camları kesmek için sessizce bir cam kesiciyi kullanmanın detaylarını anlattığı kitabında, kuyumcuların kullandığı türden bir büyüteçi kapının gözetleme deliğine yerleştirmesinin ters görüş sağladığını ve böylece evin içini görebildiğini söylüyor. Karasuyama, hırsızlara yeni hibrid araçları kullanmalarını tavsiye ediyor, zira motorları çok sessiz ve dikkat çekmiyor.

Karasuyama, kariyerinin en unutulmaz anılarını da paylaşıyor: Bir eve gitmek için şoför tuttuğunu, takım elbiseli olarak ön kapının kilidini açıp cesur bir şekilde içeriye girdiğini anlatıyor...

"Tutuklanmamak için dikkat çekmeyen bir görünüm tercih ediyordum" diyen Karasuyama'nın yayıncısı, kitabı yayınlamalarına yönelik 'sorumsuzluk' eleştirilerine omuz silkerek, "Bu hırsız olmak isteyenleri değil, bir hırsızın nasıl düşüneceğini bilmek ve evlerini nasıl daha iyi koruyabileceklerini anlamak isteyen ev sahiplerini hedef alıyor" diyor.