Tuzla'da, "dur" ihtarına uymayıp otomobille kaçan üç kişiyi kovalayan polis ekibi, meslektaşlarının kurduğu barikat nedeniyle duran bir kamyonete arkadan çarptı. Hurdaya dönen ekip otosundaki evli bir çocuk babası, 14 yıllık polis memuru Soner Sivri (34), şehit oldu.

Otomobili kullanan yeni evli, iki yıllık polis memuru Ali Örnek ise ağır yaralandı.
Tuzla'da hırsızlık şüphelisi üç kişi, dün saat 01.00 sıralarında, polislerin "dur" ihtarına uymayıp 34 UEA 07 plakalı Toyota marka otomobille kaçtı. Otomobilin çalıntı olduğu belirlenince çok sayıda ekiple birlikte Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'nde görevli polisler Soner Sivri ve Ali Örnek, 34 BE 3015 plakalı Hyundai marka sivil ekip otosuyla iki şüphelinin peşine düştü.

Ara sokaklarda izlerini kaybettiremeyen iki şüpheli, D-100 Karayolu'na çıkarak Kadıköy yönüne doğru hızla kaçmaya başladı. Soner Sivri ve Ali Örnek de şüphelileri takibi sürdürdü. Bu sırada 95-159 kod nolu ekipte bulunan polisler, D-100 Karayolu'nu İçmeler Köprüsü altında trafiğe durdurdu. İki hırsızlık şüphelisi ekip otosuna çarptı. Otomobilleri kullanılamaz duruma gelen hırsızlık şüphelileri yaralı olarak yakalandı. Bu sırada Mehmet Ali Başıbüyük de 34 SJY 11 plakalı İsuzu marka kamyonetiyle barikat nedeniyle yol ortasında durmak zorunda kaldı. Arkadan sivil ekip otosuyla gelen Ali Örnek, duramayarak kamyonete çarptı.

Örnek ve sağ koltukta oturan Soner Sivri, hurdaya dönen ekip otosunda sıkıştı. İtfaiyenin yaklaşık 1 saatlik çalışması sonucu önce Örnek, ardından da Sivri otomobilden çıkartıldı. Pendik Devlet Hastanesi'ne kaldırılmak istenen Sivri yolda şehit oldu. Ağır yaralı olarak Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ali Örnek ameliyata alındı. Örnek'in de hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi. Olay yerindeki polisler, şüphelileri, "Kaza sizin yüzünüzden" oldu diyerek darp etti. Daha sonra Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavileri yaptırılan 3 kişi Asayiş Büro Amirliği'ne götürüldü.

MİLLİYET