Her yıl ramazan ayında Hırka-i Şerif Camisi'ndeki özel odada gerçekleşen Hırka-i Şerif ziyaretleri için son hazırlıklar tamamlandı.

Hazırlıklara ilişkin olarak bilgi veren Veysel Karani Hırka-i Şerif Camisi Hizmet Vakfı Kültür Merkezi Müdürü Kudret Apuhan, caminin ve hırka dairesinin ziyaret öncesinde özel olarak temizlendiğini ve ziyaret sırasında görev yapacaklarla bir toplantı gerçekleştirilerek, hazırlıklara son şeklinin verildiğini kaydetti.

Apuhan, yaklaşık 30 kişinin hareketli şekilde ziyaretçilere hizmet vereceğini, ayrıca cami ve vakıf görevlileriyle birlikte görevli sayısının 45 kişiye çıkacağını belirterek, ''Gelenleri karşılamak, yönlendirmek, cami içinde, hırka dairesinde ve çıkışta kargaşaya neden olmamak için personel titizlikle çalışacak'' dedi.

Caminin mimari olarak da ziyarete uygun şekilde tasarlanmış olduğuna dikkati çeken Apuhan, gelenleri her sene daha iyi ağırlamak için çalıştıklarını belirtti.

Geçen sene 1 milyonun üzerinde ziyaretçinin ağırlandığını belirten Apuhan, bu sene de aynı sayıda kişiyi beklediklerini kaydetti.

Apuhan, ziyaret döneminde sağlık ve itfaiye ekiplerinin caminin yakınında hazır bekleyeceğini ve güvenlik elemanlarının sayısının artırılacağını da sözlerine ekledi.