Hindistan uyruklu Lakhwinder Sıngh, THY ait tarifeli uçakla 4 Ocak tarihinde sabah saatlerinde İstanbul’a geldi. Uçakta bulunan kabin ekibinin polise verdiği ifadeye göre, uçakta durgun tavırlarıyla dikkat çeken Lakhwinder, uçağın tuvaletine giderek uzun süre çıkmadı. Hintli Lakhwinder’in uçağın kapısına yanaşan merdivenlerden inişi sırasında da yere yığıldı. Bunun üzerine Lakhwinder, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’ne ait bir ambulansla Bakırköy Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

KURALDIŞI YOLCU RAPORU DÜZENLENDİ

Lakhwinder Sıngh, buradaki tedavisinin ardından, öğle saatlerinde kalkacak Milano uçağına yetişmek için Atatürk Havalimanı’na getirildi, ancak uçağın kalkış saatine yetişemedi. Uçağını kaçıran Hintli yolcu için, saat 21.00’daki TK-1877 sefer sayılı Milona uçağına rezervasyon yapıldı. Dış Hatlar Terminali’nde uçağının kalkış saatini bekleyen Lakhwinder’in bağırarak konuşması ve terminal camlarını yumruklaması üzerine havalimanı polisi Lakhwinder’i sakinleştirmeye çalıştı. Bu esnada yolcunun tavırlarını gören THY’ye yer hizmeti veren TGS (Turkish Ground Servis) görevlileri yolcuyu, aynı hareketleri uçakta da yapabileceği şüphesiyle ‘Kuraldışı yolcu raporu’ düzenleyerek uçağa almadı.

TERMİNALDE ÇIPLAK AYAKLA GEZDİ

Öte yandan çıplak ayakla terminal içinde gezen Lakhwinder, çevresindekilere bağırarak bir şeyler anlatmaya çalıştı. Hintçe konuştuğu için iletişim kurmakta zorluk çekilen Lakhwinder için polis ‘İngilizce’ bilen Hintli bir başka yolcudan yardım aldı. Milano’ya uçamadığı için tepki verdiğini anlatmaya çalışan Lakhwinder, uçuşunun iptal edilmesinden sonra polis ekipleri tarafından Atatürk Havalimanı Koruma Şube Müdürlüğü’ne getirildi. Burada aynı hareketlere devan eden Hintli yolcunun akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için götürüldüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ndeki muayenesinin ardından müşahedeye alındı. Lakhwinder, 5 Ocak 2011 tarihinde bilinmeyen bir nedenle yaşamını yitirdi.