Bu transferi çok isteyen antrenör Nate McMilan'ın Türkoğlu'nu ikna için 4 bin 100 kilometre uzakta bulunan Orlando'ya kadar geldiği belirtildi.

NBA'de Orlando formasıyla bu sezon Doğu Konferansı şampiyonluğunu kazanan ve NBA finali oynayan Hidayet Türkoğlu, Portland Trail Blazers yolunda. Transferin ilk saatlerinde milli basketbolcunun menajeri Lon Babby ile iletişime geçen Batı takımının, Hidayet'e 5 yıllık uzun bir anlaşma önerdiği öğrenildi. Bununla da yetinmeyen Portland, antrenör Nate McMillan'ı Hidayet'i ikna etmek için 4 bin 100 kilometre uzakta bulunan Orlando'ya gönderdi. Türkoğlu'nun menajeri Babby, Portland'daki Oregonian gazetesine yaptığı açıklamada Hidayet ile McMillan'ın Orlando'da biraraya geldiğini doğrularken, Hidayet ise, “30 yaşındayım. 5 yıl daha bu ligde iyi koşullarda oynamak istiyorum” açıklamasıyla, Portland'a gideceğinin masajını verdi. Portland'ın Hidayet Türkoğlu'na 5 yıl için 50 milyon dolar önerdiği ileri sürülüyor.
Orlando Sentinel gazetesi, Magic yöneticilerini Hidayet'i elde tutmayı beceremeyerek büyük bir hata yaptığını yazdı. Gazete Hidayet için şunları yazdı: “Onun gitmesi kentte çok derin bir üzüntü yaratıyor. Shaquille O'Neal, Tracy McGrady gibi yıldızlar bu takımdan giderken onlar için kötü sözler sarf edilmişti. Ama Hido farklı. Çünkü biliyoruz ki Hidayet aslında ayrılmak istemiyor. Magic ona hak ettiğini vermeli.'