19 Ağustos'ta açılan Montgomery'deki Tarım Fuarı'nda AFP muhabiri tarafından çekilen fotoğraf, ajansın ABD'deki obezite sorunuyla ilgili haberine eşlik etti.

Obeziteye bağlı hastalıkların tedavisi için yapılan harcamaların artık kanser tedavisi harcamalarını geçtiğini de açıklayan Sebelius, alarm çanlarının çaldığını söyledi.

Obezitenin salgın halini aldığını belirten uzmanlar ise ABD'deki okulların yarısından fazlasında, gazlı içecek, meşrubat, fast food türü yiyeceklerin yasaklanmasına ve spor imkanlarının artırılmasına rağmen obezitenin gün geçtikçe ürkütücü bir hal aldığını vurguladılar.

EKONOMİK KRİZ YİNE FAST-FOOD'A YÖNELTTİ

Obezite ya da şişmanlığa bağlı hastalıkların yol açtıkları sağlık harcamalarının yanısıra, buna bağlı iş kaybının da artık bütçede hatırı sayılır bir yer tuttuğunu belirten uzmanlar "Kriz nedeniyle insanlar yeniden fast food türü yiyeceklere yöneldi" dedi.

SEBEP SADECE HAREKETSİZLİK VE FAST FOOD DEĞİL

Obezitenin artmasında hareketsiz yaşamla fast-food tarzı beslenmenin önemli bir rol oynadığını belirten uzmanlar "Ne yazık ki obeziteyi tetikleyen şey sadece bunlar değil. Birçok işlemden geçirilmiş ürünler, genetik olarak değiştirilmiş gıdalar, bu kadar beyaz ekmek, rafine edilmiş şeker, tuz gibi her gün tüketilen şeyler de kilo sorununu tetkliyor" dediler.

ABD'de obeziteyle mücadele için yeni yöntemler geliştirmeleri için araştırma kurumlarına ayrıca ödenek ayrılması gündemde. /hürriyet