GALATASARAY"da dünün 1 numaralı gündem maddesi Frank Rijkaard"dı... Takımı hem Türkiye"de hem Avrupa"da başarıdan başarıya koşturan Hollandalı teknik direktöre, Milan başta olmak üzere birçok önemli kulübün transfer teklifinde bulunduğu dedikoduları sarı kırmızılı yöneticileri telaşlandırdı. Ancak Rijkaard, “Ben başladığım hiçbir işi yarım bırakmam” diyerek yöneticilerin yüreğine su serpti.

Futbol komitesi üyeleri Haldun Üstünel ve Murat Yalçındağ ile Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, birkaç gündür bazı gazete ve televizyonlarda çıkan, “Brezilyalı teknik direktör Leonardo ile bir yere varamayacağını anlayan Milan, Frank Rijkaard"a kancayı taktı” haberleri üzerine dün Hollandalı çalıştırıcı ile bir görüşme yaptı.

Teklif falan yok dedikodu yapıyorlar

Florya Metin Oktay Tesisleri"nde gerçekleşen toplantıda Üstünel, Yalçındağ ve Sezgin, Rijkaard"a, “Milan"dan veya başka bir kulüpten transfer teklifi aldınız mı?” diye sordular. 49 yaşındaki teknik adam, Milan"dan hiçbir şekilde transfer önerisi almadığını vurgularken, bundan sonra gelecek tekliflerin de önüne set çekti.

Türkiye"de mutlu olduğunu ifade eden Rijkaard, “Milan"dan teklif falan almadım. Bunların hepsi dedikodu. Kaldı ki, Galatasaray"ı bırakıp gitmem için bir sebep yok. Burada her türlü imkana sahibim. Mükemmel bir kadromuz ve tesislerimiz var. Şehir ve insanlar da güzel. Ayrıca, ben bugüne dek başladığım hiçbir işi yarım bırakmadım. Bırakmam da... Sözleşmemin sonuna dek, yani iki yıl daha Galatasaray"da kalmak istiyorum” diye konuştu.

Daha bir şey başarmadık

Frank Rijkaard henüz sezonun başında olduklarını da vurgulayarak, “Buraya geldiğimde çok önemli hedeflerle işe başladık. Şu ana kadar iyi sonuçlar aldık ama hiçbir şey başarmış değiliz, çünkü daha sezonun başındayız. Önemli olan bu başarı grafiğini sezon sonuna kadar sürdürmek. Dolayısıyla bizim daha yapacak çok işimiz var. Ortaya koyduğumuz hedeflere ulaşmadan Galatasaray"ı bırakmam” dedi.

Rijkaard"ın teknik direktörlük kariyeri

TAKIM YIL MAÇ G B M GY
Hollanda 1998-2000 22 8 12 2 36.36
Sparta 2001-2002 34 4 18 12 11.76
Barcelona2003-2008 209 128 43 38 61.24
Galatasaray 2009-? 13 11 2 0 84.62
* GY: Galibiyet yüzdesi
hürriyet