Arda Turan, ''Bugüne kadar, inanmadığımız hiçbir yola çıkmadık. Bu konuda düşüncemiz tamdı ve hiçbir zaman şüphe duymadık. Her arkadaşımız Galatasaray formasını layıkıyla taşıdı. Herkes hakkını verdi ve çok şükür sonuca ulaştık'' dedi.

Milli futbolcu, Galatasaray TV'de ''Aslanlar Konuşuyor'' programına katılarak türlü konulardaki soruları yanıtladı. Sezon bitmeden takımdan ayrılan teknik direktör Karl Heinz Feldkamp ve antrenör Ahmet Akcan ile hiçbir zaman kötü bir diyalogları olmadığını, ilişkileri sevgi ve saygı çerçevesinde götürdüklerini kaydeden Arda, ligin ikinci yarısında daha başarılı bir performans sergilemesinin, şampiyonluğa motive olmaktan kaynaklandığını dile getirdi.

Feldkamp'ın takımdan ayrılmasının kendisini daha çok motive ettiği görüşüne katılmadığını ifade eden Arda, şunları söyledi:
''Onlar, 34 haftalık ligin 28 haftasında başımızda olan insanlardı. Eğer öyle birşey söylersek, onlara çok büyük saygısızlık ve haksızlık etmiş oluruz. Biz, futbolcular olarak her zaman mutluluğumuzu kendi içimizde yaşamayı öğrendik. İyi mücadele ettik ve inandık. Yani bu bireysel anlamda herkese tek tek yansıdı. Takım olduğunuz zaman, zaten herkesin kişisel olarak performansı artıyor.''

Çok sayıda sakatlık yaşanmasına karşın takımın bundan fazla etkilenmemesi konusunda Arda, ''Biz her zaman işimizin bize ne getireceğinin bilincindeydik. Kendi içimizde sevindik, kendi içimizde üzülmeyi öğrendik. O yüzden 11 kişi gitmişi, 20 kişi gitmişiz, bizi hiç etkilemedi, çünkü gelmeyen arkadaşlarımızın da bizimle birlikte olduğunu hissettik'' diye görüş bildirdi.

Mehmet Topal'ın bu sezon sergilediği performansın hatırlatılması üzerine de genç futbolcu, ''Mehmet Topal çok önemli ve iyi bir oyuncu ama maalesef görüyoruz ki ülkemizde sakatlıklar olmasa, bu genç yetenekli arkadaşlarımız ortaya çıkamayacak. Mehmet Topal, benim gözümde, şampiyonlukta aslan payının sahiplerinden. Savunmanın önünde inanılmaz işler yaptı'' diye konuştu.

Arda, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda milli takıma hizmet etmek istediğini de vurgulayarak, ''Bu hizmet ne şekilde olursa olsun farketmez. Takım halinde iyi mücadele ettiğimize inandığımız zaman, bence bu takım çok şeyleri başarabilecek güçte'' dedi.

Arda, geçen sezon takımdaki en başarılı futbolcu olarak Servet'i gösterirken, Avrupa'ya transferi konusunda, ''Hayırlısı ne ise o olsun. Bu soruyla o kadar çok karşılaşıyorum ki. Yani beni isteyen biri var mı, onu bile bilmiyorum. Belki de kimse istemiyordur'' diye konuştu.

A.A.