11 yıldır Aydın'da oturduğunu ve bugüne kadar Didim'de hiç yaşamadığını belirten Deniz Yıldız, "Didim'de ne evim var ne de hiç yaşamışlığım. Bu yanlışın düzeltilmesini istiyorum" dedi. 

Posta görevlisinin getirdiği kaçak su ihbarnemesi ile hiç ikamet etmediği Didim ilçesinde üzerine kayıtlı su aboneliğinden ceza aldığını öğrenen Deniz Yıldız, yaşadığı olay karşısında şaşırarak, sorumlulardan davacı olacağını söyledi.

Yıldız, “11 yıldır ailemle birlikte Aydın’da oturuyoruz. Cuma günü postacı bir ihbarname getirdi. İhbarnameyi açınca büyük bir şok yaşadım. Didim’de birileri benim adıma su aboneliği yaptırmış ve kullandığı su parasını da ödememiş. ASKİ Kaçak Kontrol Servisi de Didim’de yaptığı denetimlerde benim üzerime olan abonelikte kaçak su kullanıldığını belirlemiş. 2 bin 534 TL ceza kesilmiş ve 30 gün içinde bu parayı ödemem gerekiyormuş. Ben ve ailem Didim’de hiç ikamet etmedik. Didim’e gitmişliğim yok, üzerime kayıtlı bir ev de yok. Ben de hemen Tellidede Polis Karakoluna giderek durumu bildirdim. Karakoldan, ASKİ’ye müracaat etmemi söylediler. Kim böyle bir şey yaptıysa bunun hesabını hukuki olarak da hesap soracağım. Bu devirde nasıl böyle bir şey olabilir. Mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi.

Deniz Yıldız’ın eşi Osman Yıldız da olaya tepki göstererek, “Önceden gazetelerde bu tür haberler okuyorduk. Şimdi de bizim başımıza geldi. Çok şaşırdık. Hiç gitmediğimiz Didim’den eşimin üzerine ceza gelmesi bu devirde çok tuhaf" diye konuştu.

ASKİ Açıklama Yaptı

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin açıklama yaptı. ASKİ yaşanan olayın  isim benzerliğinden dolayı gerçekleştiğini belirttti. ASKİ'den yaoılan açıklama şöyle;

Aydın Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Didim ilçemizde ikamet eden bir abonemize gitmesi gereken kaçak kullanım ihbarnamesi, isim benzerliği sebebiyle Efeler ilçesinde ikamet eden Deniz Yıldız isimli bir başka abonemize gitmiştir. Yaşanan sorunla ilgili idaremize başvuran vatandaşımıza durum izah edilip, sorunun çözüleceği bildirilmiş olmasına rağmen kendisi bunu reddederek konuyu basına taşımıştır. Yaşanan olayın posta servisinin sistemsel bir sorunu sebebiyle meydana gelmiş olduğunu ve kurumumuzun ortaya çıkan bu sorunla ilgili bir sorumluluğunun bulunmadığını buradan tüm kamuoyuna beyan ederiz. ASKİ Genel Müdürlüğü olarak tüm abonelerimizin istek, öneri ve şikâyetlerine hızlı bir şekilde cevap verip yaşanması muhtemel mağduriyetleri önlemek için titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Tüm kamuoyunun bilgisine saygı ile sunarız” denildi. 

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA İNDİR!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA

20170327aw022117_02.jpg20170327aw022117_01.jpg