Pekin öncesi yakın çevresine "Bazı federasyonlar çiftlik olmuş. Açıkçası Olimpiyat'ta başarı beklemiyorum" diyen Bakanı, hezimeti önceden bilmiş oldu.

Pekin 2008 Olimpiyatları'nda yaşadığımız 'milli hüsranın' ve madalya beklediğimiz sporcularımızın yarattığı hayal kırıklığının ardından "Herkes sorumluluğunu bilmeli. Olimpiyatlar sonrası tüm federasyon başkanlarıyla görüşeceğim" diyen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun, aslında sporseverler tarafından "Sürpriz" olarak nitelenen bu başarısız sonuçları öngördüğü öğrenildi. "Müfettişleri göreve getireceğim. Olimpiyatlara artık 200- 300 sporcuyla katılmamız lazım" açıklamasını yapan Başesgioğlu'nun, "Hayal kırıklığı yaşayacağız" yönündeki fikrini oyunlar başlamadan önce yakın çevresiyle de paylaştığı bildirildi.

"DEMEK Kİ GÖZ BOYUYORLAR"
Pekin öncesi oyunlara dair fikirlerini belirten Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'nun, arkadaşlarına, "Federasyon başkanları 'Olimpiyata damga vuracağız. Madalya kazanacağız' açıklamasını yapıyor ama sporcular da yanıma gelip 'Sayın bakanım biz sakatız' diyor. Demek ki bazıları oyunlar başlamadan göz boyamaya çalışıyorlar. 2004 Atina Olimpiyatları'na göre daha fazla sporcuyla katılıyor olmamızın, hiçbir önemi yok. Açıkçası ortaya atılan başarı iddialarına rağmen, ben sporcularımızdan başarı beklemiyorum. Zaten bazı federasyonlar birilerinin çiftliği olmuş" dediği sızan haberler arasında.
***
Vedat Bayram'ın dediği gibi oluyor
10 Temmuz'da SABAH'ta "Atina'daki kadar başarılı olamayız" diyen Bayram haklı çıkıyor..

Pekin 2008 Olimpiyatları'nda sporcularımızın ortaya koyduğu başarısız performans, Gençlik ve Spor eski İl Müdürü Vedat Bayram'ın 10 Temmuz 2008 tarihinde SABAH'ta yazdığı köşe yazısını akıllara getirdi. Vedat Bayram, "Olimpik skandal" başlıklı yazısında "İnşallah yanılırım" diyerek, oyunlar öncesinde, gelmekte olan hayal kırıklığıyla ilgili olarak yetkilileri uyarmıştı.

"10 MADALYA ALIN DA GÖRELİM"
Tecrübeli kalem, olimpiyatlara katılacak sporcu sayısı ve genel durumumuzla ilgili yaptığı analizi şu cümlelerle noktalamıştı: "Oyunu bırakalım beyler. Daha giderken, başarısızlık ortada iken dönüşün hüsran olacağını söylemek sizce kehanet mi olur? Keşke olsa da biz yanılsak; yazdığımız yazının da kağıdını yesek. Ancak çok memnun olmayacaksak da iddia ediyoruz: 2004 yılında 3 altın 3 gümüş 4 bronz, toplam 10 madalya ile Atina'dan döndüğümüz gibi 2008 senesinde Pekin'den dönün de görelim."
(Sabah)