Yaşar Tuyan, dayısı Ayhan kurtoğlu’nun heykelleri ile birlikte bir yıl öncesinden gün alarak hazırlıklara başladığını belirterek dayısının hastalığını yenmesinde moral güç kazandığını söyledi.
Yaşar Tuyan, el sanatları öğretmeni olduğunu uzun yıllar Ankara’da resim çalışmaları ve sergiler açtığını belirterek yazları yaşadığı Kuşadası’nda dayısı ile ortak sergi açmak istediğini vurguladı. Dayısının afiş çalışmaları ve davetiyeleri gördüğünde çok sevindiğini belirten Yaşar Tuyan, “Beni bugün burada ağırlayan herkese çok teşekkür ediyorum.Bu güzel sanat galerisini Kuşadası’nın hizmetine sunan başta Kuşadası belediye başkanı M.Esat Altungün olmak üzeri tüm ekip arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Ben burada sergi açmak isteyen fakat ömrü yetmeyen ve geçen hafta vefat eden dayım için bu sergiye katılan herkesten bir alkış istiyorum.” dediğinde sergiyi izlemeye gelenlerin yoğun alkışları ile açılış yapıldı.
Sergisinin açılışını göremeyerek geçen hafta vefat eden Ayhan Kurtoğlu, fabrika işlik atıklarından topladığı telleri ve ormanların sunduğu doğal ağaç parçalarını değerlendirerek on’a yakın sergi açan ve yayınlanmış iki şiir kitabı bulunan bir sanatseverdi.
Kuşadası Belediye Başkan Vekili Ahmet Kireç ve Belediye Meclis üyesi Mimar Erdoğan Uyan, Yaşar Tuyan’ı kutlayarak dayısının heykellerini inceledi. Kuşadası’nda resim çalışmaları yapan ev hanımlarının oluşturduğu gruplar da Yaşar Tuyan’ın resim ve dayısı Ayhan Kurtoğlu’nun heykelleri hakkında bilgi aldı.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png