ANTALYA'nın Kemer İlçesi'nde belediye başkanlığı mazbatasını aldığı gün "aşk yağmuru" heykelini kaldırmasıyla gündeme gelen MHP'li Mustafa Gül, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"a heykeli sahilde bir parka dikeceği sözünü verdi.

Kemer'de eski belediye başkanı Hasan Şeker tarafından heykeltıraş Zafer Sarı'ya yaptırılan ve Kemer merkezdeki bir kavşağa dikilen, çıplak bir kadını belinden tutup havaya kaldıran erkek figürünün tasvir edildiği metal heykel, geçen ay Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül tarafından kaldırılmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile bugün bir araya gelen Başkan Gül arasında "aşk heykeli" sohbeti yaşandı. Bakan Günay"ın heykelin ne olacağı konusundaki sorusunu yanıtlayan Başkan Gül, “Heykeli kimseye vermeyeceğiz. Kemer"de uygun bir noktaya koyacağız. Sahilde bulunan parklardan birinde yer alacak” dedi. Gazetecilere dönen Bakan Günay, “Heykel konusunda Başkan bana söz verdi. Heykel Kemer"de kalıyor. Başka bir yere yerleştirilecek. Bu konunun sizler de takipçisi olun” dedi.

DHA