Kuşadası'nda etkili olan yağışlı hava nedeniyle Kadınlar Denizi Mahallesi Işıkkent Sitesi bölgesinde 4 gün önce meydana gelen heyelan sonrasında da yağışların etkisini sürdürmesi üzerine, Kuşadası Kriz Komisyonu tarafından 12 dairenin boşaltılmasına karar verildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, heyelan bölgesindeki dairelerin tedbir amaçlı olarak boşaltılacağını ve vatandaşların bu süre zarfında belediye tarafından otellerde misafir edileceğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre; 4 gün önce, Kuşadası'nda etkili olan sağanak yağışlar sırasında Kadınlar Denizi Mahallesi Işıkkent Sitesi bölgesinde hafriyat çalışması yapılan bir inşaatta şiddetli yağmurun da etkisiyle toprak kayması meydana gelmişti.

Yüksekliği 11 metreyi bulan hafriyat alanındaki heyelan sonrasında, Kuşadası Belediyesi Zabıta Ekipleri bölgede kontrol noktaları oluşturmuş, belediyenin İmar İşleri Müdürlüğü'ne bağlı uzmanlar ile Bayındırlık İşleri Ekipleri de toprak kaymasının, yandaki yerleşim birimlerini etkilememesi için gerekli önlemleri almıştı.

Belediye ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından ise Aydın İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 5 kişilik bir ekip, heyelan bölgesinde inceleme yaparak rapor hazırlamıştı.

Kuşadası'nda kuvvetli yağışların devam etmesi ve son 24 saatte metrekareye 26.4 kilogram yağış düşmesinin ardından Kuşadası Kriz Komisyonu tarafından heyelan bölgesindeki evlerin tedbir amaçlı olarak boşaltılmasına karar verildi.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, yağışların yoğun şekilde devam etmesi nedeniyle tedbir amacıyla heyelan bölgesine yakın noktada evleri bulunan vatandaşların kriz komisyonu tarafından tahliyesine karar verildiğini söyledi.

Belediye tarafından vatandaşların belirlenen otellere yerleştirilmeye başlandığını kaydeden Belediye Başkanı M. Esat Altungün, "Yağmurların etkisini kaybetmesi ve güvenlikle ilgili riskin ortadan kalkmasının ardından vatandaşlarımızın tekrar evlerine dönmelerine imkan sağlanacaktır.

Can ve mal kaybı olmaması için tüm tedbirleri alıyoruz. Vatandaşlarımızın öncelikle can ve ardından da mal güvenlikleri bizim için önemlidir. Bu konuda tüm teknik araştırmaları Kuşadası Kaymakamlığı ve Aydın İl Afet ve Acil Durumlar Müdürlüğü ile ortaklaşa yapıyoruz.

Benzer sorunları geçen kış mevsiminde de yaşamıştık. Kaymakamlık ve Afet İşleri ile yaptığımız ortak çalışmaların ardından vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu sorunu çözmüştük. Heyelandan etkilenen tüm çevre sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum.

Ayrıca, bu olumsuzluklara yol açan mal sahibi, müteahhit veya mühendisler hakkında gerekli yasal işlemleri de başlattık. Bu konuda teknik incelemenin tamamlanmasının ardından gerekli suç duyurularında da bulunacağız" dedi.