Söke"de Alfa Kooperatifi ve çevresinde geçtiğimiz Şubat ayında meydana gelen heyelan sonrasında Söke Belediyesi tarafından jeolojik ve jeoteknik etüt çalışmaları yapılmış konu daha sonra Aydın Valiliği kanalı ile Ankara Afet İşleri ve Acil Durum Başkanlığı"na taşınmıştı. Heyelanın meydana geldiği bölge için Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan 10 Mart 2010 tarihli raporda önerilen tedbir uygulamaları Söke Belediyesi tarafından yerine getirilmeye başlanmıştı.
Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü"nün meydana gelen heyelan ile ilgili olarak hazırladığı raporun öneriler kısmında sızıntı ve yağış sularının aktığı yerlerde zeminde su sızmasını önleyici tedbirlerin alınması ve parke olan yol kaplamasının asfalta dönüştürülmesi gerektiği belirtilmişti.
Bunun üzerine çalışma başlatan Söke Belediyesi heyelandan etkilenen Şakayık Sokak"ta bulunan toprak kanalı, beton kanala dönüştürdü. Yapılan kanal ile bölgede bulunan yapıların arkasında bulunan dağdan süzülen suların kanalda toplanarak sağlıklı şekilde tahliyesi sağlanacak. Diğer taraftan heyelan bölgesinde parke olan yol zemin kaplaması da asfalta dönüştürülüyor. Alfa Kooperatifi evleri önündeki Dostlar Sokak"ta parke taş kaplama sökülürken, yerine asfalt kaplama yapıldı.
Bölgede yapılması gereken fore kazık istinatların bedelinin belediye bütçesini aşıyor olması nedeniyle konunun 15 Nisan 2010 tarihinde Valilik kanalıyla Ankara"ya taşındığını belirten Söke Belediyesi Fen İşleri Müdürü Yüksel Ertercan; “Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü"nün raporunda belirtilen önerileri yerine getiriyoruz. Heyelan bölgesinde alınması gereken tedbirleri arttırıyoruz. Önerilerde yer alan beton kanal çalışması ile asfalt yol kaplama çalışmasını tamamladık” dedi.