Electronic Arts ve Crysis serisinin ödüllü geliştiricisi Cryte, Crysis 2'nin Avrupa'da da bugün satışa çıkacağını duyurdu. Avrupa ile aynı anda Türkiye'de de satışa sunulan Crysis 2, mağazalardaki yerini bugün alıyor.
 
Crysis 2 oyuncuları bir uzaylı saldırısıyla harap olmuş 2023 yılının New York'una götürüyor. Oyuncular Nanosuit 2 güçlerini kullanarak hızlı, güçlü ve ölümsüz olacaklar ve insan ırkını bu ölümcül istiladan kurtarmaya çalışacaklar. Crysis 2, Crytek'in son teknoloji ürünü, çok platformlu oyun motoru CryENGINE®3 üzerine kurulmuş olan ilk oyun ve hem 2D, hem de stereoskobik 3D olarak yüksek tanımlı grafiklerle oynanabilecek.
 
Crysis serisini konsollarla buluşturmanın Crytek içinde büyük başarı olduğunun altını çizen Crytek CEO'su Cevat Yerli, "Bu kaliteli FPS oyununu diğer platformlardaki oyuncularla da tanıştırmak ve stereoskobik 3D sayesinde oyunlara yeni bir boyut kazandırmak çok heyecan verici" diye konuştu.
 
Dünyanın dört bir yanındaki incelemeler daha şimdiden Crysis 2'nin müthiş başarılı olduğunu gösteriyor; oyun aralarında "ağzınızı açık bırakacak kadar güzel" diyen Official Xbox Magazine (UK) ve "inanılmaz grafikler, zeki düşmanlar ve motive edici çokluoyuncu özellikleriyle harika bir savaş oyunu" diye yorumlayan PC Action'ın (Almanya) da bulunduğu çeşitli yayınlardan 90'ın üzerinde notlar almış durumda.
 
Crysis 2'de New York ard arda yaşanan iklim felaketleri ve salgınlar yüzünden nüfusunun büyük kısmını inanılmaz bir hızla kaybetmiş durumda. Uzaylılar geri dönmüş, sokakları arşınlıyor ve şehri kaosa sürüklüyorlar. Askerlerin silahlar ve el bombalarıyla sınırlı kalmadığı geleceğin savaş dünyasında geçen oyunda oyuncular New York şehrini sanal bir oyun alanı olarak kullanacaklar ve silahın ta kendisi olacaklar. Crysis 2 tek kişilik seferinin ödüllü bilimkurgu yazarı Richard Morgan (Altered Carbon) tarafından yazılan hikayesi, oyuncuları derin ve sarsıcı anlatımıyla etkileyecek.
 
Crysis 2 ayrıca Crytek'in uzman çokluoyuncu stüdyosu Crytek UK tarafından geliştirilen, yüksek tempolu çokluoyuncu modları da sunuyor. Crysis 2 çokluoyuncu kısmı altı oyun modu ve New York'un tanınmış mekanlarını kullanan 12 harita içeriyor ve Nanosuit 2'nin bir eşi daha olmayan özellikleri etrafında şekilleniyor.
 
Crysis 2, Crytek'in son teknoloji ürünü, çok platformlu oyun motoru CryENGINE®3 üzerine kurulmuş olan ilk oyun. Crysis 2, 2D veya stereoskobik 3D* yüksek tanımlı grafiklerle PlayStation®3 bilgisayar eğlence sistemi, Xbox 360® video oyun ve eğlence sistemi ve PC için satışa sunulacak. Crysis 2 hakkında daha fazla bilgi almak ve Grammy ödüllü sanatçı B.o.B'nin.seslendirdiği yeni çıkış trailer izlemek için crysis.ea.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Oyunu http://www.twitter.com/crysis Twitter adresinden takip edebilir veya http://facebook.com/crysis Facebook sayfasından hayran olabilirsiniz.