Heybeliada’da ormanlık alanda çıkan yangın, denizden, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle söndürüldü. Yerleşim alanlarını tehdit eden yangın yaklaşık 2 saat sürdü. Tatil için adada bulunanlar ve adada yaşayanlar yangın nedeniyle korkulu anlar yaşadı. Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Heybeliada’da ormanlık alanda saat 15.00 sıralarında yangın çıkmıştı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın, tarihi Terk-i Dünya Manastırı ve at ahırlarını tehdit etti.

Yangına ilk olarak Adalar itfaiyesi müdahale etti. Adalar itfaiyesi yetersiz kalınca Kartal’dan bir çıkarma gemisi ile bölgeye takviye itfaiye ekipleri gönderildi. 4 uçak ve 1 helikopter havadan, Kıyı Emniyeti’ne bağlı römorkör denizden, itfaiye ekipleri ve vatandaşlar da karadan alevleri bastırmaya çalıştı.

Müdahale yaklaşık 2 saat sürdü. Yangın kontrol altına alındıktan sonra itfaiye ekipleri soğutma çalışması yaptı. Heybeliada sakinleri yangına, piknik için adaya gelip mangal ateşi yakanların sebep olduğunu iddia etti.

Yaklaşık 5 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangının çıkış sebebi araştırılıyor.