Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun "Aydın Belediyesi cam fanus içinde olacak" açıklamansın ardından belediye meclisinde, Yazı İşleri Müdürü"nün uygulaması basın mensuplarını şaşırttı. Basın mensuplarının bilgi edinmek ve kamuoyunu aydınlatmak amacıyla edindikleri 2008 yılı kesin hesap cetvelleri Belediye"nin yeni Yazı İşleri Müdürü tarafından elinden alındı. Bakan Çerçioğlu"nun ilk defa meclis toplantınsa katılmadığı oturumda yaşanan bu gariplik özellikle basın mensuplarını hayrete düşürdü.
Aydın Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2. oturumu Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu katılmadığı için 1. Başkan Vekili Ahmet Gümüş başkanlığında yapıldı. Toplantıda 29 Mart"tan bu yana Aydın kamuoyunun en çok merak ettiği konuların başında yer alan, konu gündemin 3. maddesinde görüşülmek üzere ele alındı. "5393 Sayılı Belediye Kanunu"nun 64. maddesi gereği 2008 yılına ait Bütçe Kesin Hesabı" ile ilgili rapordan bilgi edinmek isteyen basın mensupları, notları daha kolay tutmak adına belediye meclis üyelerinden raporu alıp fotoğraf çekmek istedi. Bunu gören Aydın Belediyesi"nin yeni Yazı İşleri Müdürü Zafer Uçar, basın mensuplarının elindeki evrakları aldı. Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun "şeffaflık" açıklamasının ardından, mecliste yaşanan bu gariplik basın mensupları tarafından üzüntü ile karşılandı.
Meclis ara verildiğinde Aydın Belediyesi"nin yeni yazıişleri müdürü adeta basın mensuplarına gözdağı verircesine, “Size ayrılan bölümden dışarı çıkamazsınız. Burada her şey benden sorulur. Belediye meclis üyelerine verilmiş olsa bile bu bilgileri alamazsınız. Ve evrakları bakamazsınız” diye basın mensuplarını uyardı. Basın Mensupları"nın "Hani şeffaflık" diye sorması üzerine Uçar, bu tür bilgilerin ancak belediye başkanından alınabileceğini de belirtti.
Öte yandan Çiftçi Malları Koruma Meclisi'ne de Bülent Durak 89, Ergun Tekin 79, Ahmet Direk 77 oyla seçilen isim oldu.