Giresun'un Dereli ilçesinde hidroelektrik santral inşaatında meydana gelen toprak kaymasında 4 işçinin ölümü, 1 işçinin de yaralanması olayıyla ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 2 kişi gözaltına alındı. Hayatını kaybeden 16 yaşındaki Eren Erdem'in sigortasının bulunmadığı ileri sürüldü.
Gözaltına alınan şantiye şefi Ayhan Nacar ile taşeron firma yetkilisi Çağlar Bülbül, jandarma ekiplerince sorgulanmak üzere Dereli ilçesine götürüldü.
Kızıltaş Köyü'nde özel bir şirkete ait HES inşaatında dün öğle saatlerinde toprak kayması meydana gelmişti.
Göçük altında kalan işçilerden Mustafa Yiğit, Kenan Özdemir, Kerem Erdem ve Eren Erdem yaşamını yitirirken, Zafer Kırlak ise yaralı olarak kurtarılmıştı.
TOPRAĞA VERİLDİLER
Bu arada heyelanda toprak altında kalan 4 işçi gözyaşları arasında toprağa verildi.
İlçeye bağlı Kızıltaş Köyü'nde yapılan cenaze törenine Giresun Vali Vekili Ahmet Yılmaz, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, AK Partili milletvekilleri Mehmet Geldi ve Adem Tatlı, Jandarma Komutanı Albay İsmail Çetinbaş ile Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, ölenlerin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Ölenlerin yakınları tabutlara sarılarak gözyaşı döktü, bazıları fenalık geçirdi. İl Müftüsü Necati Akkuş'un kıldırdığı cenaze namazından sonra Kenan Özdemir, Kerem Erdem ile Eren Erdem, Kızıltaş Köyü'nde toprağa verildi.
İşçilerden Mustafa Yiğit de Aksu Köyü'nde öğle namazı sonrasında kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.
SİGORTASI YOK İDDİASI
Bu arada, olayda can veren 16 yaşındaki Eren Erdem'in yaklaşık 6 aydır şantiyede çalıştığı ancak sigortasının bulunmadığı ileri sürüldü.