Aydın İl Emniyet Müdürlüğü"nden konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, “Uyuşturucuyla Mücadele Stratejisi” planı kapsamındaki çalışmaların İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü koordinesinde yürütüldüğü kaydedildi. Okullarda meydana gelebilecek ve kriz olarak nitelendirilebilecek olaylara ilk olarak çeşitli birimlerden görevlilerin yer aldığı Krize Müdahale ekiplerinin müdahale edeceği kaydedilen açıklamada, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından uyuşturucu madde ve bağımlılıkla mücadelenin etkin bir şekilde devam edebilmesi için risklerin belirlendiği ve sürekli güncellendiği kaydedildi. Bu doğrultuda belirlenen önleme planlarının kesintisiz olarak sürdürüldüğü kaydedilen açıklamada, “Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce okul önünde bulunan yaya geçitleri ve kavşaklarda öğrencilerimizin güvenli geçişlerini sağlamak üzere okul giriş-çıkış saatlerinde görev almaktadır. Ayrıca okul servis araçlarının kontrollerini yaparak, korsan taşımacılık yapan araçlara 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun ilgili maddeleri gereğince cezai işlemler uygulanmaktadır” denildi.

OKULA GÖNDERİLMEYEN ÇOCUKLAR BELİRLENDİ

Toplum Destekli Polis Büro Amirliğince sorumluluk alanları içerisinde bulunan mahallelerde okula gönderilmeyen çocukların tespit edildiği ve aileleri ile görüşülerek okula gönderilmeleri ile ilgili çalışmalar yapılmakta olduğu kaydedilen açıklamada; “Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü ve Bilgi İşlem Şube Müdürlüğünce, okul çevresindeki umuma açık yerlerin ve internet kafelerin denetimlerini koordineli olarak sürdürülmektedir. Sivil olarak görev yapan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğüne bağlı Güven Timleri ve Asayiş Şube Müdürlüğü Ekiplerince, öğrencilerin ruhsal ve bedensel gelişimlerini olumsuz etkileyecek suçlar, şiddet eylemleri, taciz, istismar gibi olayları önlemek amacı ile okul önlerinde gerekli kontrolleri yapmaktadır. Polis Merkez Amirlikleri de bölgelerinde bulunan okul önlerinde kontrollerini devam ettirmektedir” ifadelerine yer verildi.

Yaşanabilecek olumsuzlukların valiler ve vatandaşlar tarafından hemen “155 Polis İmdat” yardım telefonuna bildirilmesi istenen açıklamada; şu ifadelere yer verildi: “Öğrencilerimizin şiddet eylemleri, uyuşturucu ve madde bağımlılığı gibi kötü alışkanlıklarından korunması, bedensel ve zihinsel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek her türlü taciz ve istismar olaylarından uzak tutulması, trafik yönünden de huzur içerisinde okullarına gidebilmesi için alınan tedbirlerimiz en üst düzeyde ve titizle devam etmektedir. Mesai mevhumu tanımadan mevcut personel, araç ve gereç imkanlarımızla en etkin biçimde sürdürdüğümüz çalışmalarımızın başarıya ulaşması muhakkak ki ancak değerli vatandaşlarımızın desteği ile mümkündür”