AYDIN'ın milli meyvesi inciri tanıtmak amacıyla bugüne kadar yapılan çalışmalara Adnan Menderes Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Bürosu'nda sözleşmeli kameraman olarak çalışan Aydınlı 28 yaşındaki Kerem Sarı da, kısıtlı imkanlarla çektiği kısa reklam filmiyle destek verdi. Sarı, çektiği 1 dakika 51 saniyelik reklam filmiyle internet ortamında izlenme rekorları kırarken, her yıl milyonlarca lira harcanarak yapılmaya çalışılan incirin tanıtımına da bedava katkı sağladı.

 
Emekli öğretmen çocuğu olan Kerem Sarı, Aydınlı çiftçinin ürettiği incirlerin tanıtımına destek olmak amacıyla amatörce, iki kişinin rol aldığı bir reklam filmi çekti. Aydın'da doğan herkesin incirle büyüdüğünü kaydeden Sarı, "Aydın için incir çok önemli. Türkiye'deki incir üretimi en çok Aydın'da yapılıyor. İncirin Aydın'a katma değer sağlaması için tanıtımın iyi yapılması gerekiyor. Bugüne kadar incirin tanıtımı için yapılan birçok çalışma var. İncirin tanıtımına katkı sağlamak için `Süper İncir' adıyla bir sinema filmi çekmek istedim. Ancak bu konuda yeterli destek alamayınca, gönüllü oyuncuların yer aldığı amatör kısa bir reklam filmi çektim. Bu reklam filminde incirin tanıtımıyla birlikte Aydın'ın kültürel değerlerinin de tanıtımını yaptık. Aydınlı müzisyen Vehbi Can Uyaroğlu da bize müzikleriyle destek verdi" dedi.
 
DESTEK YOK
 
Sarı, incirin tanıtımı amacıyla çektiği kısa reklam filmine gösterilen ilgiden memnun olduğunu belirterek, "İncirin gerçek enerji kaynağı olduğunu çektiğimiz reklam filminde anlatıyoruz. Film, bu yönüyle çok tutuldu. Aydınlı bazı sivil toplum kuruluşları ile destek sağlamaları için iletişime geçtik. Ancak, hiçbir sonuç alamadık. Destek gelmesi halinde yeni reklam filminde incirin doğal çikolata olma özelliğini işleyip, bu ürünü tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.
 
ŞİVESİYLE DİKKAT ÇEKİYOR
 
Reklam filminde canlandırdığı karakter ve şivesiyle dikkat çeken SGK'dan emekli 68 yaşındaki Coşkun Kemer ise, yıllarca Aydın'da amatör tiyatro oyunculuğu yaptığını ve böyle bir teklif gelince hemen kabul ettiğini söyledi. Kemer, "Aydın'da doğup, onun kültürüyle büyüyen biri olarak Aydın'ın milli meyvesi inciri tanıtan reklam filminde oynamak beni çok mutlu etti. Aydın'ın, efesi, inciri bir de şivesi meşhurdur. Aydın'ı bu özelliğiyle tanıtmanın her Aydınlı'nın görevi olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.
 
İNCİR İÇİN KÖTÜ ADAM OLDU
 
Reklam filminde, bahçesinden dönen yaşlı amcayı otomobiline almayan sürücüyü canlandıran 29 yaşındaki Togay Ünlü, rolü nedeniyle şimdiden Aydın'ın `en kötü adamı' olarak anılmaya başladığını anlattı. Ünlü, "Filmin yönetmeni Kerem Sarı ile aynı yerde çalışıyoruz. Sarı, çekeceği reklam filminde benden kötü adam rolünde oynamamı isteyince önce şaşırdım. Ancak, inciri tanıtan bir reklam filmi çekeceğini öğrenince hemen rolü kabul ettim. Reklam filminin bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmiyorduk. Şimdi sokakta yürürken bile filmdeki rolümden dolayı bana sitem edenler oluyor. Ancak incirin tanıtımına katkı sağlayabildiysek ne mutlu bize" dedi.(Cem ULUCAN)