Edinilen bilgiye göre, Üniversite"nin düzenlediği özel yetenek sınavlarında bazı kişiler jüriye alınmadı. Bunun üzerine sınavlarda usulsüzlük yapılacağı yolunda Aydın Bölge İdare Mahkemesi"ne açılan dava sonucu mahkeme "Yürütmeyi Durdurma" kararı verdi. Ve ilgili karar da dün BESYO"da sınavlar başlamadan önce üniversiteye ve ilgililere tebliğ edildi. Ancak karara rağmen ADÜ BESYO"da yetenek sınavları yapılmaya başladı.
Konuyla ilgili Bölge İdare Mahkemesi kararının doğru olduğunu ancak, üniversitede yapılan değerlendirme ve hukukçuların görüşü alınarak sınavların yapıldığını belirten ADÜ Rektörlüğü, sınavların kesinlikle şeffaf olduğunu duyurdu.
Dün konuyla ilgili sorulara, bir sonraki gün yazılı basın açıklaması yapacağı şeklinde cevaplayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, bugün yazılı açıklama yerine görevliler aracılığı ile sözlü açıklama yaptı. Rektör Boylu, ilgili kararın doğru olduğunu kaydederek, sınavlarda kesinlikle bir usulsüzlüğün söz konusu olmadığını, hukuki değerlendirmeler yapıldıktan sonra ilgili sınavın yapıldığını belirtti.
Bu arada yaşananlardan habersiz yaklaşık 900 öğrenci sınavın yapıldığı ADÜ Kapalı Spor Salonu"nda heyecanla sınavlara girip çıkıyor. Olaydan haberdar olan öğrenciler ise sınavın yeniden yapılmasını istiyor.
JÜRİ ÜYELERİ AYDIN DIŞINDAN
ADÜ BESYO"da görev yapan ve isminin açıklamasını istemeyen bir kişi, davayı jüriye giremeyen 3 kişinin açtığını iddia etti. Bu yılki jüri üyelerinin çoğunun Aydın dışından olduğunu ifade eden BESYO yetkilisi davacılar hakkında ağır suçlamalarda bulundu. Gerçekte "Kol kırılır yen içinde kalır" deyimini uygulamak istediklerini fakat davacıların ADÜ"nün iyiliğini isteyen kişiler olmadığını iddia eden yetkili, “Bu kişiler geçmiş yıllarda BESYO"ya hak etmeyen kişilerle doldurdular. Fakat bu yıl buna izin vermedik. Bu yıl BESYO"ya hak eden öğrenciler girecek. Onun yeğeni, bunun kardeşi girmeyecek. Mahkeme kararına rağmen sınavlarımız şaibesiz sürmektedir. Sonuna kadar da sürdüreceğiz” diye konuştu.