Milas'ta 5 yıldızlı bir turistik tesiste çeşitli tur şirketleri ve internet aracılığıyla rezervasyon yaptırıp Ramazan bayramı tatili için gelenler, yıldızı bile hak etmeyen otelle karşılaşınca soluğu jandarmada aldılar.
 
Milas İlçesi’ne bağlı Boğaziçi Köyü’ndeki 5 yıldızlı otelde bayram için aylar öncesinden rezervasyon yaptıran ve 700-1500 TL ücret ödeyen çok sayıda tatilci, geçen cumartesi günü tesise geldi. Tesisteki odaların yatılamayacak kirlilikte, yemeklerin yenilemeyecek kadar kötü olduğunu ve mutfağın belediye tarafından mühürlendiğini öne süren tatilciler, görevlilerden şartların düzeltilmesini, odaların temizlenmesini, yemeklerin 5 yıldızlı tesise yakışır ve hijyen içinde verilmesini istedi. 
 
OTEL YÖNETİLİ İLE TARTIŞTILAR
 
İddiaya göre, bunun üzerine tatilcilerle otel personeli arasında tartışmalar çıktı. Bazı tatilciler parasını istedi, alamayınca Güllük jandarmasına ve Milas Cumhuriyet Savcılığı’na giderek suç duyurusunda bulundu. Toplanan çok sayıda imzalı dilekçe, jandarma ve savcılığa verildi. Turistik tesisten Güllük jandarmasına gitmek için, önlerinde giden jandarma minibüsünün arkasına sıralanan çok sayıda otomobil düğün konvoyunu andırdı.
 
"TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIZ"
 
Ailesi ile birlikte İzmir’den tatile gelen İzmir Barosu avukatlarından Yaşar Aras ise tatilcilerden topladığı imzalar ve tesisin durumunu anlatan dilekçe ile hukuk mücadelesini başlattığını belirtti. Aras, şöyle konuştu;
 
"Çeşitli tur şirketleri ve internet üzerinden yapılan rezervasyonlar aracılığıyla tatile gelen yaklaşık 200 kişi şok yaşadı. Ben de ailemle geldim ve 1200 TL ödedim ancak tesis internette tanıtım sitesinde anlatıldığı gibi olmamasının yan ısıra adı geçen hizmetlerin hiç biri verilmiyor. Otelde perişan olduk, muhatap bulamadık, paraları geri isteyince hakarete uğradık, vidanjörlerle taşınan sularla duş almaya çalışıyoruz, çarşaflar değişmiyor, yemek yok, plajda şezlong ve içecekler ücretli, tuvalet ve duşların bozuk olması da cabası. Herşey dahil sisteminde vadettikleri ara öğünlerin parasını almaya çalışıyorlar. Tüm bu rezaleti ortaya koyan dilekçe ile suç duyurusunda bulunduk, bu tesis bakanlık ve belediye tarafından kapatılmalı. Belediyenin mutfağını mühürlediği bir tesis nasıl faaliyet gösterir? İzmir’e döner dönmez alacağım vekaletnamelerle hukuk mücadelesi başlatıp maddi ve manevi tazminat davası açacağım, bu işin peşini bırakmam. Türk turizmine örnek teşkil edecek bir dava olacak."
 
KAMERALARA SALDIRIP EL KOYDULAR
 
Tatilcilerin iddiası üzerine tesise giden basın mensupları otelin bulunduğu sokakta güvenlik müdürü Vedat Uğur ve 8 personelin saldırısına uğradı. Saldırıya uğrayan gazetecilerden bir muhabirin kamerası alınıp otele götürüldü. Muhabirlerin kamerası 15 dakika sonra gazetecilere verildi. Otel yöneticileri tatilcilerin yaptığı şikayetlerinin gerçekleri yansıtmadığını ileri sürüp, "Birileri bunları bize kasıtlı olarak gönderdi, tesisi sabote ediyorlar, burada çekim yapamazsınız" diye konuştu. (internerhaber)