Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, son 20 yıldır sistemli ve sürekli bir şekilde Beşiktaş üzerine oyunlar oynandığını ileri sürdü.
BJK Nevzat Demir Tesisleri"nde, kulüp yönetim kurulu üyelerinin de katılımıyla düzenlenen basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yapan Demirören, Beşiktaş üzerine oynandığını iddia ettiği oyunları iki perdeye ayırmak gerektiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
"Burada söyleyeceklerim sadece Galatasaray maçı sonrasıyla ilgili değil, son 20 yıldır sistemli ve sürekli olarak Beşiktaş üzerine oynanan oyunlarla ilgilidir. Bu oyunları iki perdeye ayırmak gerekir. Birincisi, şampiyonluklarımızın engellendiği, şerefli ikincilikler yaşadığımız dönemlerdir. 20 yıl önce rakiplerimize gönderilen arabaları hatırlayın. Sonraki yıllarda tek bir golün şampiyonluğu belirleyeceği günlerde Van"da voleybol kurallarıyla oynanan, Ankara"da basketbol skoruyla biten maçları hatırlayın. Ancak o günlere bakıldığında Şampiyonlar Ligi"nin o zamanki statüsüyle yayın ve sponsor
gelirleriyle çok düşük olduğu, şampiyon olmanın ekonomik değil sadece manevi değeri olduğu ortamda şampiyonluklarımız engellenmiştir."
En mühim olan bölümün ikinci perde olduğunu kaydeden Demirören, "105 yıllık tarihi olan Beşiktaş Kulübü başkan Süleyman Seba ile bugünkü ekonomi değerini görmüş, tesisleşme atılımına başlamış, Serdar Bilgili döneminde kurumsallaşmış, benimle Fulya Projesi sayesinde Beşiktaş"ın ulaşacağı güçlü ekonomik yapı belli çevreleri rahatsız etmiş oyunun ikinci perdesini başlatma
noktasına getirmiştir" diye konuştu.
100. yılda şampiyonluğu elde ettikleri sezonun ardından ligde 8 puan farkla lider olduklarını hatırlatan Yıldırım Demirören, bazı çevrelerin "Ligin tadı kalmadı" şeklinde sözler ortaya attığını ve Samsunspor maçıyla Beşiktaş üzerine oyunlar başlatıldığını savunarak, şöyle devam etti:
"2004 yılından bu yana çeşitli vesilelerle dikkat çekmeye çalıştığım, "3 Büyükler" gerçeği gizlenmeye, "2 büyük var" yalanı zihinlere yerleştirilmeye çalışılıyor. Bu oyun tamamen Beşiktaşımıza karşı oynanıyor. Sadece bugün değil son yıllarda sistemli şekilde oynanıyor. Camiamızın görmesi gereken işte bu gerçek. Hiçbir Beşiktaşlı merak etmesin bu oyunu bozacak olan da yine biz büyük Beşiktaş camiasıdır."

KENAN ÖNER POZİSYONLARI DEĞERLENDİRDİ
Demirören'in konuşmasından sonra ekrana hakem hatalarından derlenen görüntüler getirildi ve "Her şey 21 yıl önce başladı" başlığı altında başlayan barkovizyon gösterisinde ilk olarak Malatyaspor-Beşiktaş maçında teşvik primi iddiaları hakkında konuşmalar ekrana geldi.
Şeyhmuz'un Malatyaspor – Beşiktaş maçı öncesi Galatasaray'dan "Yendik parayı aldık. 2,5 milyon adam başı prim aldık" sözleri ekrana yansıtıldı.
Daha sonra ekrana 2004'teki Cem Papila tarafından 5 kırmızı kartlı Beşiktaş - Samsunspor maçı getirildi. Bu görüntünün ardından 2007 sezonundaki çifte standartlar başlığı altında bazı pozisyonlar gösterildi ve videoda "Geçen sezon 12 puanımız gaspedilmese, şampiyon kim olacaktı ?" denildi.
Demirören'den sonra söz alan Genel Sekreter Kenan Öner ise şunları söyledi:
"Aslında salt bu lig değil. Hakkımızın 20 yıldır teslim edilmediği bir lig oynuyoruz. 2004 yılındaki Samsun maçında Cem Papila'nın yüzünün gerginliği belli oluyor. Ahmet Yıldırım'a ve İbrahim Üzülmez'e gösterilen kartlar kart mıdır? Aynı sezonda ilk yarının son haftasında Fenerbahçe'nin Rize maçındaki durumu malumdur. Sarı kart sorunu nedebiyle maç transferler yapıldıktan sonra oynanmıştır. Geçen sezon Galatasaray ile yaptığımız maçta Arda'nın ısrarlı itirazı sonucu auta çıkan bir top gol oldu. Ne oldu rakibinize 3 puan size 0 puan. Bizim kaybettiklerimizi ve bizden aldıklarını ottaya koyarsanız kimin nerede olduğu belli olur. Ankaraspor-Beşiktaş maçında Nobre'nin golünü 70 milyon gördü hakem nasıl görmez anlamadık. Net bir şekilde 12 puanımız gitti geçen sene. 27. haftada Belediye maçında Nobre'nin kartı var ve bu kırılma anı. O maçta aldığı kırmızı kart sonucu takımın kimyası bozuldu. Fenerbahçe'ye yenildik. O maçı hatırlayın Colin Kazım'ın smacı var. Belki maç berabere biterdi. Bizim bütün hesabımız kendimizle. İlk yarıdaki Fenerbahçe maçını görmüşünüzdür. Çok iyi top oynadığımız, 1-0 öne geçtiğimiz ve yenildiğimiz bir maç. İsmet Arzuman'ın sadece kendisinin devam ettirdiği, kimsenin duymadığı düdük ve Deividi'in attığı gol. Bünyamin Gezer'in Colin Kazım'ın rakibine yaptığı harekete kart bile vermeyip, bu sezonki Fener maçında Cisse'yi iki sarı kartla oyundan atması ise kabul edilemezdir"
DEMİRÖREN ÖZÜR DİLEDİ!

"Büyük Beşiktaşlılar bu izledikleriniz bilinçli ve hain birer senaryodur. Bugüne kadar Beşiktaşlılık duruşunun altında gösterdiğimiz anlayışı anlamayanlar. Bizim Beşiktaş olarak sabrımız, sukunetimiz ve anlayışımız acizlikten değil, efendilik ves saygıdandır. "Seni evden aldırırım"jargonunun hep karşısında olacağız. Duruşumuz hiçbir zaman değişemeyecek. Bizi küçük lokma nolarak görenlerin karşısında dimdik duracağız. Bize karşı olanları hep birlikte izledik. Bunlar saha içindekiler. Bir de dışarıda karşımıza çıkartılanlar var. En büyük proje olan Fulya Projesi'ne karşı çıkanlar ve bunnun hakkında senaryolar yazanlar var.. Yeni stat projesinin neden başlayamadığımızı anlatayım.. Hasan Doğan zamanında ortaya çıkan bu proje İstanbul'a bir armağandır. 2500 araçlık kapalı otoparkın trafiği etkileyeceği nedeniyle Kültür Bakanlığı bu projeyi bekletmektedir ve bize statı başka bir yere taşımamızı önermişlerdir. Bize bu engellemeler olurken diğer rakiplerimize her türlü imkan sağlanmıştır. Şimdi bu Beşiktaşılılar durup Beşiktaş'a niye kolaylık sağlanmıyor diye sormalıdırlar. Bana hakaret etmekle menfaat sağlayabilirsiniz, reyting alıyor olabilirsiniz. Bu noktada önemli olan ben değilim. Yayıncı kuruluş tek başına olmanın verdiği rrahatlıkla, çifte standartla pozsiyonları tartışmışlardır. Zapo, Üzülmez ve Nobre'yi defalarca hedef göstermiş ve futbolcularımızı hakemlerin önüne atmıştır. Taraflılıklarını göstermişlerdir. Biz başkaları gibi Federasyon binalarına yürümeyiz. İki gün sonra da maç kazandık diye sevinmeyiz. Bizim bu mücadelemiz, maç kazanıp kazanmamak ya da şampiyon olup olmamak değil.
Galatasaray maçında Zapo'nın hareketinden sonra ikinci sarı kart görmesi gerektiğini de ben söyledim. Hakemin rakibin aleyhine yanlış kararına tepki gösteren de bizim taraftarımızdır.
Galatasaray maçının ardından MHK Başkanı Oğuz Sarvan'a küfür ettiği iddalarına da değinen Demirören, "Maç sonrası sövmeden dile getirdiğim sitemimi kaba bir dille söylemiş olabilirim. Bu konuda özür dilerim. Bu 20 yılın birikiminden ötürü meydana gelmiştir. Beşiktaşılıların bu değerlendirmeyi yapacaklarına inanıyorum. Buraya kadar saydıklarımız sadece gerçekleri sizle paylaşmaktır. Bu gerçekler ışığında tek büyük var en büyük Beşiktaş'ı yaratalım" diye konuştu.

Milliyet