Büyük ilgi gören kongreye Avrupa Herpetoloji Başkanı Natallia B. Ananjeva'nın yanı sıra 25 ülkeden 200'e yakın Herpedolog katılıyor.

Türkiye Herpetoloji Derneği Başkanı ve Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Olgun, Avrupa Herpotoloji Derneği'nin 2 yılda bir bu kongreyi düzenlediğini belirterek, ''Herpotoloji Kongresi'nin 15'incisine ev sahipliği yapmaktan mutluyuz. 28 Eylül-2 Ekimde gerçekleşecek kongrede, 166 sunum yapılacak. Kongrede bilim adamları, sürüngenlerin korunması, sürüngenlere çevrenin verdiği zararlar hakkında bilgi paylaşımında bulunulacak. Özellikle kontrolsüz ilaç kullanımının yaban hayatı tehdit etmesiyle ilgili çözüm yolları aranacak” dedi.

Avrupa Herpetoloji Başkanı Natallia B. Ananjeva ise kongrede dünyanın farklı bölgelerinde çalışan bilim adamalarının son yaptıkları bilgileri paylaştıklarını belirterek, “Burada herpedologlar arasında bir birliktelik sağlıyoruz. Katılımın çok geniş olması bizleri mutlu etti. Farklı ülkelerden çok genç bilim adamları gördüm. Bu başarılı sonuçlanacak işbirlikleri için çok önemli” diye konuştu.