Kuşadası ilçesinde her hafta salı günü kurulan pazarda, esnaf da tüketici de sebze fiyatlarındaki artıştan yana dert yandı.
Kuşadası pazarında başta domates olamak üzere sebze ve meyve fiyatlarındaki artış, ticareti olumsuz etkiledi. Fiyatlardaki artış, hem pazar esnafının hem de tüketicinin ortak sorunu haline geldi.
Pazar esnaflarından Ali Sürmeli, 2 kasa domatesi 160 liraya satın aldığına işaret ederek, ''Domatesin kilosunu vatandaşa kaç liraya vereceğimizi biz de şaşırdık. Hiç kar koymadan aldığımız fiyata, 5 liradan veriyoruz. Bu durumda bile daha önce 2 kilo alan vatandaş şimdi yarım kilo yada tane olarak alıyor. Yetkililerin bu işe bir çözüm üretmeleri gerekiyor'' dedi.
Pazar alışverişine çıkan vatandaşlardan Bediha Yılmaz da, sebze ve meyve fiyatlarındaki artıştan yakınarak, ''Geçen yıllarda sebzesinden meyvesine, zeytini peyniri herşeyi dolu dolu aldığımız halde 50 lirayı geçmezdi. Bugün sadece sebze meyve, onu da en fazla 2'şer kilo alıyorsun 70 ila 80 lira pazar masrafı tutuyor. Artık birilerinin taşın altına elini sokması ve bu düzene dur demesi gerekiyor'' diye konuştu.