Bir arkadaşınızın ve ailenizdeki bireylerden birine bu hastalığın teşhisinin koyulduğunu öğrenmek oldukça yıkıcı olabilir. Alzheimer’in erken evrelerde yakalanması sevdiklerinizin mümkün olduğunca tedaviye erken başlamasını sağlar.
 
İşte erken Alzheimer belirtileri…
 
Sözcük seçerken zorlanma:

Alzheimer gelişmekte olan birin genellikle konuşurken kelimeleri nerde ne zaman kullanacağını bilemez. Ve düşündüğü belli bir kelimeyi umutsuzca bir anda hatırlamaya çalışırken bulur kendini…
Kısa dönemli bellek sorunları 
 
Kısa dönemli belleğe ilişkili sorunlar da bu hastalığının erken belirtileri arasında yer almaktadır. Kişi eğer geçirdiği olayları hatırlamakta güçlük çekiyorsa ve bir odaya girdiğinde aniden odada neden bulunduğunu ya da gün içinde planladıklarını birden bire unutuyorsa Alzheimer hastalığı gelişiyor olabilir.
 
Zaman kavramını anlamada zorluk çeker
 
Geçmiş şimdiki zaman ve geleceği anlama konusunda sıkıntı yaşamak Alzheımer'ın en önemli belirtilerindendir. Alzheimer gelişen birisinde herhangi bir şeyin önümüzdeki hafta veya yarın gibi zaman terimleri kullanıldığında ne anlama geldiğini anlamazlar ve günü hesaplamada güçlük çekebilirler.

Plan yapma ve planları uygularken zorluk çekme
 
Bu hastalığın erken evrelerinde hastalar plan yapmak ve uygulamakta zorluk çekiyor. Ayrıca küçük bütçe hesapları yaparken zorlanma ve konsantrasyon yetersizliği hastalığın erken evrelerine işaret ediyor olabilir.

Ani ruhsal değişimler
 
Alzheimer gelişen insanlar genellikle kısa süreliğine depresyona girer. Aniden kişilik ve ruhsal değişimler yaşayabilirler. Kişinin ruh haline ve davranışlarında şiddetli bir değişim görüyorsanız bu durum Alzheimer’in erken belirtileri olabilir.

Gündelik işlerde zorluk çeker
 
Alzheimer gelişen biri sıradan gündelik işlerini yavaş yavaş yerine getirmekte zorlanmaya başlar. Her zaman gittiği bir cafenin veya marketin yerini bulmakta zorlanır hatta yapmaktan zevk aldığı hobilerini bile zamanla unutmaya başlar.
Arkadaş ve aileleriyle birlikte olma istediğinin azalması 
 
Arkadaşlarınızla ve ailenizle birlikte olma isteğinizin kaybolması erken Alzheimer belirtileri olabilir.