Geçtiğimiz yıl pazardan 5 tane buzağı alan Kargılı üreteci Durmuş Efe, aldığı hayvanları köye getirdi. Her geçen gün buzağıları büyüyen bir tane hayvanın diğerlerinden farklı olduğunu tespit etti. İneğin diğerlerine göre boynunun daha sarkık ve büyük olduğunun farkına varan Efe, ineğinin boynuna dokunduğunda boynunun yan tarafının kalp şeklinde attığını hissetti.
Boynundan kalp atışı hisseden Efe, hayretler içerisinde kaldı. İneğin kalbinin boynunda olup olmadığını merak eden Efe, iki kez veteriner hekime danışarak ineğini kontrol ettirdi. İneği muayene eden veteriner, milyonda bir rastlanabilecek olan bu olay karşısında hayretini gizleyemedi.

İneği inceleyen Veteriner Hekim İsmail Eken, bu durumun az rastlanan bir durum olduğunu belirterek, "Kalp normal bölge olarak hayvanın sol tarafında 9 ila 12. costalar (kaburga kemikleri ) arasında sol scapula (kürek kemiği) arkasındadır. Fakat bu hayvanda, kolay kolay rastlanılmayan bir durum olarak kalp olması gerek yerde değil de scapulanın (kürek kemiği) ön tarafında boyun bölgesinde vena jugularisin (ana toplardamar) alt tarafında elle palpe edilebilecek (dokunulabilecek) kadar belirgin ve büyüklüktedir. Kalbin normal olması gereken yerde steteskopla yapılan muayene sonucunda kalp seslerine rastlanmazken, hayvanın boyun bölgesinde bariz şekilde kalp atımları hissedilmekte ve gözle de görülmektedir" dedi.

Kalbin boyun bölgesinde olmasının hayvanın hayati fonksiyonlarını engellemediğini dile getiren Eken, bu durumun hayvanın sağlığı açısından sorun teşkil etmediğini, hayvanın normal şekilde normal şekilde yaşamını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.