Kaçmaz, adliye çıkışında, bir gazetecinin 'Hakkınızdaki adli soruşturma için evrakları mı aldınız?' sorusuna, 'Yok, yarın alacağız. Daha iddianame düzenleniyormuş' diye yanıt verdi. Kaçmaz, 'Meslekten ihracınız isteniyor. Bu konuda bir değerlendirme yapacak mısınız?' sorusu üzerine 'Yok, yapmayacağım' dedi. Kaçmaz, 'HSYK'ya güveniyor musunuz?' sorusu da 'Ben herkese güveniyorum' şeklinde yanıtladı.

Tesadüf mü

Hakim Osman Kaçmaz'ın avukatı Baykal Doğan, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, müvekkili hakkında soruşturma açma gerekçesini açıklamasını gerektiğini belirterek, 'Kaçmaz hakkındaki soruşturmanın açılma tarihi ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında verilen kararın aynı tarihe denk gelmesinin tesadüf mü, yoksa planlı mı' olduğunu sordu.
Müvekkili Kaçmaz'ın, Cumhurbaşkanı Gül ile ilgili verdiği kararın basında duyulduğu tarihin 18 Mayıs 2009 olduğunu hatırlatan Doğan, 'Sayın Bakan'ın tam da Cumhurbaşkanı ile ilgili dosyanın karar verilmek üzere Osman Kaçmaz'a geldiği tarihten hemen sonra müvekkil Osman Kaçmaz aleyhinde soruşturma açılmasının gerekçesini açıklaması gerekmektedir' dedi./akşam