Portekiz"in önde gelen spor gazeteleri, imza töreninde yaşananlara geniş yer vererek, bunun bir çılgınlık olduğunu yazdılar. Cristiano Ronaldo"nun Real Madrid"deki imzasından sonra, bir Portekizli oyuncu için düzenlenen en büyük karşılama töreni olduğunu savunan gazeteler, havaalanında başlayan çılgınlığın, İnönü Stadı"nda da devam ettiğini kaydettiler.
Abola gazetesi, “Kanını sahalarda bırakacak yıldız” başlığını atarak, “Quaresma çılgınlığı tüm Türkiye"yi sarmış durumda” yorumunda bulundu.
Record gazetesi ise, “Türkiye"de herkes Q7 için deli oldu” başlığını attı. Gazete, “Cristiano Ronaldo şöleni yaşayan Portekizliler ikinci şölene Türkiye"de şahit oldu” yakıştırması yaptı.
O Jogo gazetesi de, “25 bin yürek Quaresma oldu” başlığıyla haberi verdi. Türklerin Quaresma"yı sanki bir futbol ilahı gelmiş gibi karşıladığını savunan gazete, bu durumun dünyada çok az futbolcuya nasip olacağını belirtti. Mais Futbol gazetesi de, “Türkiye"de Quaresma çılgınlığı” başlığını attı. Gazete, “Türkiye"de yaşananlara şahit olmak gerekir” yorumunu yaparak, Portekizli yıldızın bu karşılama sonrası çok sayıda vaatte bulunduğunu ileri sürdü.

vatan