Büyük İkramiyenin 25 milyon YTL olduğu yılbaşı özel çekiliş biletlerinin üçte ikiye yakın kısmı şimdiden satıldı.
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Recep Biçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yılbaşı biletlerine yoğun ilgi olduğunu ve özel çekiliş için basılan biletlerin yüzde 64"ünün şimdiden satıldığını bildirdi.
Başbayi ve bayilerin de yüksek bilet talebinde bulunduğunu kaydeden Biçer, "Ancak hiç bir şekilde bilet sıkıntısı yaşanmaması için, başbayi ve bayilere belirli periyotlar halinde bilet dağıtımında bulunuyoruz. 31 Aralık"a kadar piyasaya bilet vermeye devam edeceğiz. Stoklarımızda da yeterli bilet olacak. İsteyen, istediği an, istediği kadar bilet alabilir" dedi.
Bu arada Opet, Total, Carrefoursa ve Çağdaş Market, belirlediklerin tutarın üzerinde alış veriş yapan müşterilerine, promosyon olarak milli piyango yılbaşı bileti veriyor.
Ayrıca İzmir İpragaz Bölge Müdürlüğü de, promosyonlu bilet kampanyası için İdareye başvuruda bulundu.

ALAN DA, SATAN DA KAZANACAK
Öte yandan Milli Piyangonun yılbaşı biletleri alan yanında, satana ve devlete de kazandıracak.
Genel Müdür Biçer"den alınan bilgiye göre, özel çekiliş için basılan biletlerin tümünün satılması halinde 240 milyon YTL hasılat elde edilecek. Bu paranın 144 milyon 25 bin YTL"si ikramiye olarak vatandaşa geri dönecek.
Hasılatın 36 milyon 385 bin 17 YTL"si katma değer vergisi, 20 milyon 361 bin 498 YTL"si de şans oyunları vergisi olarak Hazineye aktarılacak.
Böylece, özel çekilişten Hazineye de 56 milyon 746 bin 515 YTL kalacak.
Yılbaşı çekilişi, bilet satan bayilere de 27 milyon 620 bin 863 YTL kazandıracak. Bayi ve Başbayilere ikramiye ödeme primi olarak 2 milyon 72 bin 232 YTL, başbayi aracılık komisyonu olarak da 975 bin 420 YTL
verilecek.
Yılbaşı çekilişinin diğer maliyetlerinin toplam tutarı da 5 milyon 982 bin 182 YTL olacak.
Bu şekilde İdareye de 2 milyon 577 bin 788 YTL net kar kalacak. Ancak Kanun gereği bu para da, Savunma Sanayi Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, Olimpiyat Oyunları, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile Kredi ve Yurtlar Kurumu"na belirli limitler dahilinde dağıtılacak.