Wicked Lasers CEO’su Steve Liu ve ekibinin, LighSaber adını verdiği ışın kılıcı, yaklaşık 82 santim uzunluğunda. Kılıç, Wicked Lasers’ın Spyder3 serisi kılıçlar için geliştirdiği polikarbonat bir aparat. Şirketin diğer önemli ürünleri arasında, ışığı 136 kilometre mesafeden görülebilen S3 Krypton lazeri bulunuyor. Şirket, en son olaran bilimel bir araştırma için Bahamalar’da bir köpekbalığına yerleştirilen kendi üretimleri yeşil lazerle adından bolca söz ettirdi.

Liu ve ekibi, LaserSaber ve Spyder 3’in piyasaya sürülebilir hale gelmesi için büyük zorluklara göğüs gerdi. Yıldız Savaşları’nın yönetmeni ve yaratıcısı George Lucas ve sahibi olduğu Lucasfilm, 2010 yılında Wicked Lasers’a, ürettikleri ışın kılıçlarının Yıldız Savaşları serisindeki kılıçlara çok benzediği ve tehlikeli olduğu konusunda bir uyarı mektubu gönderdi ve kılıçların üretiminin durdurulmasını istedi. Lucasfilm, daha sonra açtıkları davadan vazgeçti.

100 dolardan satılacak olan LaberSaber, 300 dolar fiyata sahip Spyder serisi kılıçların aparatı olarak kullanılacak. Son derece hassas manyetik yerçekimi sistemi, ışın kılıcının “gücünü artırıp azaltmaya” imkan verecek.

KILICIN GİZEMİ
Liu, Wired dergisine bir e-mail göndererek, çılgınlık hakine gelebilecek kılıçların nasıl çalıştığını anlatıı: “LaserSaber’e giren lazer enerjisi, aparatın içinde yer alan optik elementle yayılıyor. Yayılan lazer, daha sonra iç kısımdaki yayıcı tüpün içine giriyor. Bu şekilde, lazerin enerjisi, kılıcın her tarafına dengeli olarak dağılıyor. Yayıcı tüpün içinde, sürekli orada bulunacak şekilde tasarlanmış metal bir küre bulunuyor. Bu küre yerçekimiyle hareket ediyor ve ışın efektlerini kontrol ediyor... Kılıcın ucunda, gizli bir mıknatıs var. Mıknatıs, metal kürenin sabitlenmesini sağlıyor. Kılıcı yeterince güçlü sarsarsanız, manyetik kilit etkisiz kalabilir.”

LaserSaber, herkese potansiyel Jedi olma imkanını sunuyor. Ancak lazerin sunacağı eğlencenin riskleri de var. Wicked Lasers, ürününün neden olabileceği fiziksel yaralanmalara yönelik uyarıda bulunuyor. Dikkatli olmazsanız, körlüğe veya cilt yanmalarına neden olabilirsiniz. Jedi kılıçlarının yangın çıkarma kapasitesi de bulunuyor. Gözlerinizi korumanız için, LaserSaber ve Spyder, koruyucu gözlüklerle satılacak.