Başbakan Tayyip Erdoğan, İstinaf mahkemelerinin kurulmasında fiziki şartların bittiğini, atamaların da HSYK ile yapılacağını belirtti.

Yargı üzerindeki ağır iş yükünün siyasi kanada yıkılmak istenildiğini, bunun şık bir yaklaşım olmadığını söyleyen Erdoğan "Kimse kalkıp da siyasetçiyi ve siyasetçiyi burada yargılamaya girmesin herkes görevini bilsin" dedi. Resmi temaslar için dün akşam Kuveyt'e giden Erdoğan, Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan yüksek yargı ve hükümet üyeleri arasındaki polemiğin sorulması üzerine şunları söyledi: "İstinaf mahkemeleri ile ilgili olarak fiziki şartları bitirmiş vaziyetteyiz. Sadece bu konularla ilgili atama safhasında adalet bakanlığımız. Bunun atamalarını da HSYK ile birlikte gerçekleştirecekler.

Burada başka bir sıkıntımız kalmadı sanırım." Erdoğan yargının üzerinde toplanan iş yükünün siyasi kanat üzerine yıkılmaya çalışıldığını öne sürerek şöyle devam etti: "İnanıyorum ki burada yargının şu anda üzerinde toparlanan o ağır iş yükünü nasıl siyasi kanada yıkacağım buna benzer bazı yaklaşım tarzları var. Bunlar da şık olmuyor. Bunun Siyaset mekanizması ile yakından uzaktan bir alakası yoktur.Dosyaları inceleyen merci bellidir. Eğer siz bunları incelemekte mahir değilseniz zamanı iyi değerlendirmiyorsanız bunu kalkıp da siyasetçiye yıkamazsınız. Siyasetçinin görev alanı bellidir. Onun için kimse kalkıp da siyasetçiyi ve siyasetçiyi burada yargılamaya girmesin herkes görevini bilsin. "

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR
Erzurum'da Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu'nun yaptığı açıklamalara ilişkin 'Papandreu'nun kendisine konuşmasından sonra bu şekilde anlaşılmak istemediğini ifade ettiğini söyleyen Erdoğan konuya ilişkin ise şunları söyledi: "Burada ben ne diyorum değil karşımızdakiler ne anlıyor çok önemli. Burada böyle bir incelik vardı. Bu inceliği zannediyorum kaçırdılar. Orası biraz şık olmadı. Biz de ev sahipliği nezaketi içerisinde gerekli değerlendirmeyi yaptık. Çünkü biz söylemlerimizle Türkiye Yunanistan ilişkilerini germeye değil yine de toparlamaya gayret etmeliyiz. Türkiye güçlü bir devlet olarak kendine yakışır şekilde tavırlarını ortaya koyarsa bölge barışına çok daha büyük katkıda bulunacaktır diye düşünüyorum" diye konuştu. Papandreu' ya karşı tavrına CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun değerlendirmesini yorumlayan Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu artık şu anda nereden ne kaparım bunun gayreti içinde" dedi. MHP lideri Bahçeli'ye ise konuya ilişkin değerlendirmesi için teşekkür eden Erdoğan "Milli birlik budur" diye konuştu.

sabah