Servet Çetin, zaman zaman eleştirilse de Galatasaray ve Milli Takım savunmasının vazgeçilmezi olarak dikkati çekiyor. 2007'de Sivasspor'dan sarı-kırmızılı takıma transfer olan tecrübeli futbolcu, geride kalan 3.5 yılda birçok oyuncu eskitti. Kimler geldi-kimler geçti, bir tek Servet direndi.

2007-2008 sezonunda Tomas'la yollarını ayıran, Orhan Ak'ı kiralık veren, Tolga Seyhan'ın ise bonservisini almayan Galatasaray, teknik direktör Feldkamp'ın isteğiyle Servet'i kadrosuna kattı. Fiziği ve hırsıyla ön plana çıkan milli stoper, kısa sürede ilk 11'deki yerini sağlamlaştırdı. Ancak partneri sürekli değişti.

Sarı-kırmızılı formayı 4 sezon başarıyla terleten Rigobert Song, 'gençleştirme operasyonu'nun kurbanı oldu. 'Yeni Stumpf' beklentisiyle mukavele yapılan Ismael Bouzid, beklentileri bir türlü karşılayamadı. İhtiyaç anlarında üzerine düşeni yapan Emre Aşık, ilerleyen yaşı nedeniyle 2009'da kramponlarını astı.

Fernando Meira transferi günlerce konuşuldu, ama Portekizli bir yılı dolduramadan Rusya'nın yolunu tuttu. Altyapıdan gelen Semih Kaya, önce Gaziantepspor'a, daha sonra Kartalspor'a kiralandı. Son olarak sık sık sakatlanan Emre Güngör de sezon başında Galatasaray'da bileti kesilenler kervanına katıldı.

Sarı-kırmızılı ekibin mevcut kadrosunda Servet Çetin dışında iki stoper daha bulunuyor. Ancak yönetim, sözleşmeleri sezon sonunda bitecek olan Lucas Neill ve Gökhan Zan'a henüz yeni mukavele teklif etmedi. Zira iki oyuncuyla da sezon sonunda yolların ayrılması bekleniyor.

Öte yandan Servet'in sürekli değişen partnerleri stoperlerle de sınırlı değil. Sakatlıklar, kart cezaları nedeniyle geçtiğimiz yıllarda Mehmet Topal ve Hakan Balta, bu sezon ise Neill ve Gökhan Zan dışında asıl mevkiisi orta saha olan Lorik Cana, milli futbolcu ile birlikte savunmanın göbeğinde görev yaptı.