Gaziantepspor, dış transferde atağa kalkarak, Konyaspor'dan orta alan oyuncusu Erman Özgür'ün ardından Beşiktaş'tan Mehmet Yozgatlı ile de anlaştı.


Kırmızı-siyahlı yöneticiler, Mehmet Yozgatlı ile bir araya gelerek prensipte anlaşmaya vardı. Bu futbolcunun gelecek hafta içinde Gaziantep'e gelerek resmi sözleşmeyi imzalayacağı ifade edildi.

Bugüne kadar Murat Şahin, Mustafa Cevahir, Hakan Bayraktar ve Erman Özgür'e imza attıran yöneticiler, Mehmet Yozgatlı'nın transferindeki tüm pürüzlerin giderildiğini, işin yalnızca imzaya kaldığını belirttiler.

Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl yaptığı açıklamada, bu sezon çok iyi bir kadro kuracaklarını ifade ederek, “Transfer çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Teknik direktörümüz Nurullah Sağlam'ın istekleri doğrultusunda çalışmalar dört bir koldan devam ediyor. Sokağa atılacak paramız yok. İyi bir kadro kurmak için çok sıkı bir çalışma yürütüyoruz. Yurt dışında kadromuza almak istediğimiz çok kaliteli 3 oyuncu var. Bunlara resmi teklifleri ilettik. Yanıt bekliyoruz” diye konuştu.

Gaziantepspor, İvan De Souaza için de harekete geçti. Shaktar Doneks takımından kiralık olarak alınan İvan De Souaza'nın performansından memnun kalan teknik heyet ve yönetim, bu oyuncunun bonservisini almaya çalışıyor.

Bu arada, Brezilya ve Portekiz birinci liglerinde oynayan 3 futbolcu ile görüşmelerin sürdüğü, bu futbolcular ve kulüplerine teklif mektuplarının sunulduğu, yanıt beklendiği öğrenildi.

Kulüp yetkilileri, bu futbolculardan en az ikisini transfer etmek istediklerini, oyuncuların kendilerini ispatlamış, çok kaliteli olduklarını bildirdiler. Gaziantepspor yönetim kurulunun, futbolculara 9 Haziranda toplu imza töreni ile şov yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Nurullah Sağlam'ın gözdelerinden olan İlhan ile ilgili görüşmelerin sürdüğü de belirtildi.

GAZİANTEPSPOR BREZİLYA'DA KULÜP SATIN ALACAK

Bu arada, kulüp başkanı İbrahim Kızıl ve yönetim kurulu üyesi Mehmet Kızıl'ın girişimleri ile kırmızı-siyahlıların Brezilya'da bir futbol kulübünü satın almak için çalışmalar yaptıkları ifade edildi. Görüşmelerin olumlu yönde sürdüğü öğrenildi.

Sezonun sona ermesinin ardından teknik direktör Nurullah Sağlam'ın verdiği rapora göre gidecek oyuncuları belirleyen kırmızı-siyahlılar, şu ana kadar Murat Şahin, Hakan Bayraktar ve ümit milli oyuncu Mustafa Cevahir ve Konyaspor'dan Erman Özgür ile anlaşırken, geçen sezonun başarılı oyuncusu Ekrem Hayyam Dağı Beşiktaş'a, son anda kulüple anlaşmaktan vazgeçen Bülent Bölükbaş'ı da Kocaelispor'a verdi.

aa