Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Danimarka'nın Herning kentinde yapılan Dünya Güreş Şampiyonası'nda takım halinde şampiyon olan Grekoromen Güreş Milli takımını kabul etti. Başbakanlık yeni binada yapılan kabulde, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Milletvekili Hamza Yerlikaya, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak da yer aldı.
Milli güreşçilerin başarısından çok büyük gurur duyduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Amerika'da bulunduğum için Nazmi'nin final maçını izleyemedim. Ama Selçuk Çebi ve Rıza Kayaalp'in maçlarını izledim ve çok büyük keyif aldım” diye konuştu. Güreşçileri tek tek tebrik eden Başbakan Erdoğan, “Sizlerden daha büyük başarılar bekliyorum. Hükümet olarak da her zaman Türk sporunun yanındayız. Güreşçilerimize de her türlü destek için hazırız” diye konuştu.


Erdoğan'dan güreş spor kompleksi fikrine destek

Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, Başbakan Erdoğan'dan İstanbul'da bir güreş spor kompleksi yapılmasını talep etti. Erdoğan, Faruk Özak ve Yunus Akgül'den konuyla ilgilenmelerini istedi./yeni şafak