Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli 26'sı kadın, 500 polis memuru, Bursa-Ankara karayolu üzerinde bulunan şube müdürlüğünde uzman eğitmenlerin gözetiminde yoğun bir eğitimden geçiriliyor.

Polis memurları, toplumsal olaylara müdahale konusunda yoğun tempoda gerçekleştirilen eğitimlerin dışında yapılan tatbikatlarla da pratik olarak olaylara hazırlanıyor.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürü Fahri Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumsal olaya sebebiyet verebilecek, insanları rahatsız ve huzursuz edebilecek, kamu düzenini bozacak her türlü faaliyetin karşısında çevik kuvvet polislerinin olduğunu söyledi.

Kendilerinin ''toplumsal olay polisi'' olduklarını ifade eden Yıldız, ''Bizler bu kapsamda her daim hazır olmak durumundayız. Bu nedenle eğitim bizim için çok önemli. Faaliyetlerimiz de tabi ki eğitim ağırlıklı. Eğitim olduğu sürece toplumsal olayların önünde çok daha başarılı olacağımıza inanıyorum'' dedi.

Yıldız, polis memurlarının, aldıkları eğitimler çerçevesinde ve yaptıkları tatbikatlarda toplumsal bir olayda kalabalığın durdurulması, yönlendirilmesi, dağıtılması ve kontrol altında tutulması gibi konuların yanı sıra en modern teçhizatları kullanma yönünde hazır olduğunu anlattı.

-HEPSİ ÜNİVERSİTE MEZUNU-

Polis teşkilatının en genç ve en dinamik yapısını oluşturduklarını vurgulayan Yıldız, bunun yanı sıra şube müdürlüğünde görevli 500 polis memurunun tamamının üniversite mezunu olduğunu kaydetti.

Yıldız, polis memurlarının eğitim düzeyinin yüksek olmasının gururunu yaşadıklarını dile getirerek, ''Vatandaşın polise yönelik bakışında son yıllarda büyük bir değişim var. Arkadaşlarımızın tamamının üniversite mezunu olması halkla ilişkiler açışından çok önemli. Bu anlamda vatandaş ile oldukça iyi ilişkilerimiz var'' diye konuştu.

-DİZİ FİLMLERDEN ETKİLENEREK POLİS OLMAYA KARAR VERMİŞ-

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları, tatbikatlarda gösterdikleri performanslarla olası bir olaya her daim hazır olduklarının mesajını veriyorlar.

Bu arada şubede görevli 26 kadın polis memuru da mesleklerini severek ve büyük bir heyecan içinde icra etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Polis Meslek Yüksek Okulundan 1,5 yıl önce mezun olarak görevine başlayan polis memuru Rahşan Dönmez, bir dizi filmden etkilenerek polis olmaya karar verdiğini söyledi.

Bu kararın ardından Polis Meslek Yüksek okuluna başladığını anlatan Dönmez, ''Çok zor bir görev yaptığımızın farkındayım. Ama bir o kadar da keyif alıyorum. Vatandaşın huzur ve güveninin sağlanmasına yönelik bir katkımız olduğunda daha da mutlu oluyorum'' dedi.

9 aylık polis memuru Tuğba Coşar da çevresinden etkilenerek bu mesleğe adım attığını bildirdi. Özellikle ailesinden büyük destek aldığını ifade eder Coşar, şunları söyledi:

''Hiç bir meslek kolay değil. Ama polis olmak büyük sorumluluk gerektiriyor. Ben küçüklüğümden beri polis olmayı istiyordum. Ailemde de bu mesleği yapanlar var. Ailemin de büyük desteğini alarak polis olmaya karar verdim. Oldukça memnunum. Polis olmak isteyen bayanlara da tavsiye ediyorum.''