Takım otobüsüyle tesislere dönen Rijkaard, futbolcularını tek tek kutladıktan sonra “Her zaman 4 gol atamayız” diyerek D.Bükreş ve F.Bahçe maçları öncesi uyarısını yaptı.

DÜŞÜNDÜREN GALİBİYET

G.Saray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, 4-3 kazanılan Trabzonspor karşılaşması sonrası düzenlediği basın toplantısında skordan memnun olduğunu ortaya koyduysa da Florya'da gerçekte düşüncesinin böyle olmadığını ortaya koydu. Derbinin ardından savunma ile ilgili eleştirilere “Her maçı 4-3 kazanalım yeter” diye karşılık veren Hollandalı teknik adam, maç sonrası takım otobüsüyle döndüğü Florya'da futbolcularının dikkatini çekti. Oyuncularını tek tek kutlayan Rijkaard, “Takım olduğunuzu gösterdiniz ama her maçta 4 gol atamayız” diyerek takım savunmasından memnun kalmadığını gösterdi.

BEKLEYEN TEHLİKE

Önlerinde Dinamo Bükreş ve F.Bahçe ile oynayacakları iki kritik maç bulunduğunu kaydeden Rijkaard, “Bu maçlarda da aynı hataları yaparsak maçı tehlikeye atarız. Savunma ileri uçta başlamalı. Herkes top kaybedildiğinde savunmaya geçmeli” diyerek uyarılarını sürdürdü. G.Saray çalıştırıcısı Arda ve Ayhan'a Trabzonspor karşılaşmasında ayaklarında topu gereksiz yere çok tuttuklarını ve daha seri paslarla rakip yarı alana gitmeleri gerektiğini anlattı. Ayrıca teknik direktör Frank Rijkaard, yardımcı antrenör Neeskens'e defans oyuncularını özel olarak çalıştırması için talimat verdi.

Kaptan Arda'ya 'sakin ol' uyarısı

Trabzonspor maçında 77. dakikada ilk sarı kartını gören ve sonrasında yaptığı agresif hareketler yüzünden 83. dakikada oyundan aldığı Arda'yı teknik direktör Rijkaard daha dikkatli olması konusunda uyardı. Hollandalı çalıştırıcının Arda'ya, “Sen kaptansın. Arkadaşlarını yatıştıracağın yerde agresif tavırlar sergiliyorsun. Ucuz bir kart görmeni istemem” dediği öğrenildi./yeni şafak