Okullarda kara tahta dönemi kapanıyor...

“Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi”nin (FATİH Projesi) imza töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Çubukçu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım"ın katılımıyla Rixos Otel"de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Çubukçu, projenin Türkiye"yi bilgi toplumuna ulaştırma konusunda büyük güç kazandıracağını belirtti. Çubukçu, Fatih Projesi"yle okulların bilişim teknolojileri laboratuvarlarındaki bilgisayar, internet bağlantısı ve teknolojik donanımın daha ileri bir aşamaya taşınacağını ifade etti. Orta öğretimde başlayan, 3 yıl içinde okul öncesi eğitime inmesi planlanan projeyle eğitimde fırsat eşitliği ve kalitenin artırılmasını amaçladıklarını belirten Bakan Çubukçu, projeyi “adından çok söz ettirici, örnek bir proje” olarak nitelendirdi.

Çubukçu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm okulları bilgisayar ile donattık, bilişim teknoloji sınıflarını kurduk. 2002"de 85 öğrenciye bir bilgisayar düşerken 2010"da 15 öğrenciye bir bilgisayar düşüyor. 2003"te çok az okulda, sınırlı internet erişimi varken bugün ilköğretimde okulların yüzde 96"sında, orta öğretimde de yüzde 100"ünde internet erişimini sağladık. Okullarımızın tamamını her türlü bilişim teknolojisi araçlarıyla donatmak istiyoruz.”

Fatih Projesi"nin tüm öğrencileri kucaklayacağını, bilgiye çok daha hızlı ulaşmalarını sağlayacağını belirten Bakan Çubukçu, proje sayesinde öğretmenlerin çok daha zengin bir ortamda ders yapabileceğine işaret etti. Projenin öğretmen ve öğrencilerin motivasyonlarının artmasına olumlu katkı sağlayacağını da vurgulayan Çubukçu, proje kapsamında donanım alt yapısının iyileştirileceğini, eğitsel e-içeriğin sağlanacağını, öğretim programlarının bilişim teknolojisini içerecek hale getirileceğini, öğretmenlerin hizmet içi eğitiminin, bilinçli, güvenli ve izlenebilir bilişim teknolojisi kullanımının sağlanacağını söyledi.

Niye rahatsız oluyorsunuz?

Projenin açılışında konuşan Başbakan Tayyip erdoğan projenin adının eleştirilmesine anlam veremediğini belirtip şunları söyledi, “FATİH projesini incelediğinizde Fatih"te de bunun kendisini görürsünüz zaten. Her ne kadar bazıları FATİH adı konuldu diye bu projeyle kendisine göre dalgasını geçiyorsa da bu projenin hakkıyla icra edildiğinde onlara da gerekli tokadı atacaktır diye düşünüyorum. Fatih Sultan Mehmet"in yetişme koşullarına baktığınız zaman işte, bu yaşlarda özel olarak eğitmenine teslim edilmiş. "Ne var bunun açılımında, her halde çok düşünüldü" deniyor. Ne diyor, fırsatları arttırma teknolojiyi iyileştirme .... Niye rahatsız oluyorsun? Fırsatları değerlendirmekten, teknolojiyi iyileştirmekten daha güzel bir şey olabilir mi?” dedi. - vatan