İki dil tartışması sürerken bugün Diyarbakır"a gidecek olan Cumhurbaşkanı Gül, Türkçe ve Kürtçe pankartlarla karşılanacak. Akşam Gül için Kürtçe konser verilecek.

Demokratik özerklik ve iki dilli yaşam tartışmalarının yoğun olarak yaşandığı bir dönemde Diyarbakır"ı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bir ezberi bozuyor. Diğer cumhurbaşkanlarının aksine orduevi yerine sivil bir otelde kalmayı tercih eden Gül, kentte Türkçe ve Kürtçe pankartlarla karşılanacak.

Önemli mesajlar bekleniyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün bugün Diyarbakır"a yapacağı ziyaretin içeriği belli oldu. Eşi Hayrünnisa Gül"ün katılmayacağı ziyarette Cumhurbaşkanı"nı Tarım Bakanı Mehdi Eker, AK Parti"li vekiller, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Sivil Toplum Örgütü temsilcileri karşılayacak. Gül"ü havalimanında Kürtçe ve Türkçe yazılı “Sayın Cumhurbaşkanı Kentimize Hoşgeldiniz” pankartıyla karşılayacak olan Baydemir, Cumhurbaşkanı"na Türkçe-Kürtçe sözlük hediye edecek ve tarihi mekanların gezisinde kendisine eşlik edecek. (taraf)