Eski manken Yaşar Alptekin yaşadığı büyük değişimi anlattı...
Hacı olmasıyla birlikte dikkatleri üzerine çeken Alptekin, yaşadığı değişimi anlattı:

"Benim kırılma noktam Sakıp Sabancı'nın cenaze namazı oldu. Ama ondan önce ben bir arayış içinde oldum. R2 ile ilgilendim, uzak doğu felsefesiyle ilgilendim. İnsanın rabbiyle tanışması için bir dibe vuruş şart. Ekonomik boşluklar, eski şöhretinizi bulamıyorsunuz... Ben kimim? sorusunu sormaya başlıyorsunuz. O sırada bir arayışiçine giriyorssunuz. Ve birçok insanın yaptığı hatayı yapmaya başlıyorsunuz. bunu gören Rabbim de bana yol gösterdi. Bu da Sakıp Sabancı'nın cenaze namazıydı. "

KEFENİN CEBİ YOK

"Rahmetli Sakıp Sabancı'nın cenaze namazına gittiğimde baktım ki, orada Türkiye'nin en zengin iş adamlarından biri yatıyor. Sahibi olduğu hiçbir şeyi götüremiyor. Götürebildiği yegane şey kefen. Kefenin de cebi yok. Buradaki insanlar bundan bir ibret, bir ders çıkarmıyor. Kimisi saatine bakıyor, kimi insanlar da meşhur birini görmek için etrafına bakıyor. "

SIFIR KİLOMETRE CAHİLDİM

Daha önce hiç cenaze namazı kılmadığını söyleyen Alptekin, "Fatih Camii'nin nerede olduğunu bilmiyordum, bugüne kadar. Sıfır kilometre cahildim. Cenazelerden kaçardım. Düğünleri de sevmezdim, cenazeleri de sevmezdim. Ben o ana kadar ne ezan sesi duymuşluğum vardır, ne de camiiyi görmüşümdür. Ezan sesi duyamayacak kadar sağırdım, camiyi görmeyecek kadar kördüm. Bunu ancak yaşayan bilir. "dedi.

TİTREDİM VE KENDİME GELDİM

"İşte orada o insanı gördükten sonra çınar ağacının dibinde 70 yaşlarında kahverengi eşarbı olan bir teyze gördüm. O kadar güzel dua okuyordu ki, o anda onun okuduğu duaları sanki biliyormuş gibi, duyuyormuş gibi mırıldanmaya başladım. Sonra derin bir titreme oldu içimde. Öyle bir titremeydi ki, o ana kadar hissetmediğim bir titremeydi. Kendime geldim ve arkadaşımın kolundan tuttum. Bana namaz kılmayı öğretir misin? dedim. "

Daha sonra Kuran-ı Kerim'i okumaya başladığını söyleyen Alptekin, "Ben meğer ne yanlış adreslere gitmişim. O doğu felsefesi de Kuran'dan alınmış... Her şey bizim kitabımızda var." dedi.

ÇAĞDAŞ BİR MÜSLÜMAN GİBİ YAŞIYORUM

Hayatında çok fazla değişiklik olmadığını söyleyen Alptekin, "5 vakit namazımı kılıyorum. Ondan sonra çağdaş bir müslüman nasıl bir hayat yaşaması gerekiyorsa o şekilde yaşayıyorum. Yine tiyatroya gidiyorum. Yine sinemaya gidiyorum. Ben yalnızca kalbimi cilaladım. Onun dışında çok fazla değişen bir şey yok. Aşırı kıyafetten kaçınıyorum artık. Eskiden çok iddialı şeyler giyinirdim ki insanlar beni fark etsin. Şimdi daha sade giyiniyorum. İsraftan kaçınıyorum ve aç insanları düşünüyorum. Yani daha bilinçli bir hayatım var.

TİŞÖRTÜNDEKİ MESAJ

Yaşar Alptekin, tişörtündeki yazının ne anlama geldiğinin sorulması üzerine de "Kuran imanı şarz eder" yanıtını verdi.