Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu, 2007-2008 öğretim yılında müracaatta bulunan öğrencilerin tamamına burs ya da öğrenim kredisi, isteyen her öğrenciye de katkı kredisi verildiğini bildirdi.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan yapılan açıklamada, kurumdan 2007-2008 öğretim yılında burs, öğrenim ve katkı kredisi almak için müracaatta bulunan öğrencilerin www.kyk.gov.tr internet adresinden burs, öğrenim ve katkı kredisi değerlendirme sonuçlarını TC. kimlik numaralarını girerek öğrenebilecekleri bildirildi.


Burs, öğrenim ve katkı kredisi almaya hak kazanan öğrencilerin Burs, Kredi Taahhüt Senetleri'nin öğrenim kurumlarına gönderileceği belirtilerek, öğrencilerin senetlerini öğretim kurumlarından teslim alarak, noterde tanzim ve tasdik ettirdikten sonra 28 Aralık tarihinde mesai bitimine kadar kurumun bölge veya yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerektiği kaydedildi. Bölge ve yurt müdürlüğü bulunmayan yerlerde ise "Cemal Gürsel Cad. No:61 06590 Cebeci/Ankara" adresindeki Kredi Dairesi Başkanlığı'na posta ile gönderebilecekleri ya da elden teslim edebilecekleri belirtildi.

Senetlerini belirten tarihte kuruma teslim etmeyen öğrencilerin burs veya öğrenim kredisi ödemeleri 9 Ocak 2008 tarihinde TC. Ziraat Bankası'nın ilgili şubelerinden yapılacak.

(ANKA)