Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda; Bir toplumun her alanda gelişmesine çok önemli katkıda bulunan, çağdaş ve bilinçli nesiller yetişmesini sağlayanların kadınlar olduğunu söyledi. Köşk Belediyesi olarak, kadınlara yönelik bir çok çalışmalarının olduğunu ifade eden Kılınç, “İlçemizde her kadının ekonomik özgürlüğüne kazanması ve kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamak en önemli hedefimiz” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün insanlığın ve kadınların sorunlarının hatırlanması, çözüm yollarının bulunması ve yapılan uygulamaların gözden geçirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu belirten Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, "Bir ülkenin çağdaşlığının ve gelişmişliğinin en önemli göstergelerinden biri de, kadınların toplumsal ve siyasal yaşamda sahip oldukları konumdur.

Sahip oldukları hakları en iyi biçimde kullanan kadınlarımızın ülkemizin gelişmesine ve çağdaşlaşmasına büyük katkılarda bulunduğu bir gerçektir. Türk Milleti"nin temel taşı olan aile birliğinde en önemli unsur kadınlar olmuştur. Hayat pahalılığından en fazla kadınlarımız etkilenmiştir. Mehmetçik şehit olur, anne ve eş olarak en çok onlar ağlar.

Onların metaneti, sabrı ve dirayeti aileyi ayakta tutar. İnancımız nasıl hayatın var oluşunda kadını temel olarak almışsa, Cumhuriyetimizin kuruluşunda da kadına değer verilerek, ona hayatın her alanında rol üstlenme imkanı sunulmuştur. Köşk Belediyesi olarak kadınlara yönelik fırsat eşitliği sağlanması için bir çok proje ve program uyguluyoruz.

Bu eşitlik sadece yasalarda değil, günlük hayatta da pratik olarak var olmalıdır. Kadınlarımızın itibarlı, yüksek seciye ve kabiliyetiyle kendilerini ifade etmeleri, özgüven içinde yaşamalarını sağlamak zorundayız” diyerek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı.