CHP, her ilin ekonomik ve sosyal durumu hakkında temel bilgiler ile sorunlarının yer aldığı, ''İl raporları'' yayımladı. Raporlarda, illerin vergi, teşvik, işgücüne katılım bilgilerinden; müze, sinema sayısına kadar bir çok veri yer alıyor.
 
CHP Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'nun, milletvekilleri, il ve ilçe yöneticilerinin yararlanabilmesi amacıyla 81 il için hazırladığı raporlardaki bilgiler, resmi olarak açıklanan en son istatistik verileri içeriyor. 
 
CHP, il raporlarıyla, ''illerin ekonomik ve sosyal durumu hakkında temel bilgileri sunmayı, iller arasında karşılaştırmalar yapmak için gerekli verileri ortaya koymayı, illerin temel sorunlarını belirlemeyi, gelişme dinamiklerini açıklamayı'' amaçlıyor.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önsözde, 81 il için ayrı ayrı hazırlanan bu raporların, CHP'nin yerel özelliklere ve farklılıklara verdiği önemin açık bir göstergesi olduğunu ifade etti.
 
Kılıçdaroğlu, raporlarda her ilin ayrıntılı bir resminin çizildiğini belirterek, ''İl raporları, CHP iktidarında hayata geçirilecek olan sosyal devlet politikalarının temelini oluşturacaktır. CHP, bölgeler ve iller arası eşitsizlikle mücadeleyi ulusal kalkınma stratejisinin öncelikli hedeflerinden biri yapacaktır. Her ilimize aynı strateji ile yaklaşılmayacak, özgün sorunlar için özgün politikalar geliştirilecektir. Amacımız, sadece belli merkezlerde yoğunlaşan değil, her yöresiyle, her köşesiyle kalkınmış bir Türkiye'dir'' dedi. (EAK)