Toplantıya DSP 1. sıra milletvekili adayı Nebahat Yıldırım, 6. sıra adayı Hacer Oybak ile birlikte Eski İl Başkanı Sümer Büyükyurt ve İl Yönetim Kurulu üyeleri de katıldı.
Açıklamasında, 12 Haziran seçiminin önceki seçimlere oranla daha önemli bir seçim olduğunu belirten Gilik, “Türkiye bir yol ayrımına giriyor. Bu bakımdan önceki seçimlere oranla çok daha önemli bir seçimi yaşayacağız” diye dedi.
Ankara’da düzenlenen aday tanıtım toplantısıyla birlikte partinin seçim bildirgesinin de açıklandığını söyleyen Gilik, “Kuva-i Milliye ruhunu yeniden canlandıracak devrimci bir partiyiz. Hak, hukuk, huzur ve ülkenin aydınlık geleceği için barajların kalkması adına her evden bir oy istiyoruz. AK Parti iktidarının son bulması için 4. bir partinin Meclise girmesi gerekiyor. Biz buna talibiz. Genel Başkanımız Masum Türker’i Meclis’e sokmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.
Gilik, 5 Mayıs Perşembe 10.00’da yapacakları toplantıyla Aydın milletvekili adaylarını tanıtacaklarını ve Aydın’da seçim startını vereceklerini belirtti.