''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Odatv'de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın 4. duruşması başladı.

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar Prof. Dr. Yalçın Küçük, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Şükrü Doğan Yurdakul, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli katıldı. Diğer tutuksuz sanık Ahmet Mümtaz İdil ise sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya gelmedi. Davanın tutuklu sanıklarından Kaşif Kozinoğlu ise cezaevinde rahatsızlanarak 12 Kasım'da hayatını kaybetmişti.

Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci, güvenlik nedeniyle izleyicileri sanıklara yiyecek vermemeleri konusunda uyardı. Yarın ve önümüzdeki hafta salı, çarşamba ve perşembe günleri duruşmanın yapılacağını belirten Ekinci, ''Bu 2 haftada savunmaları tamamlamayı düşünüyoruz. Son gün ise talepleri alacağız'' dedi.

Sanıkları, bulundukları cezaevinden geç getiren jandarma komutanını da uyaran Başkan Ekinci, ''Sanıklar duruşma günü saat 10.00 salonda hazır edilecektir. Aksi takdirde hakkınızda yasal işlem yapacağım'' diye konuştu.

Duruşmada ilk olarak savunması alınmaya başlanan sanık Yalçın Küçük'ün ''Çok emin ve vakur duruyorsunuz'' demesi üzerine Başkan Ekinci teşekkür etti.

Küçük, buradaki bazı sanıklara müstear isim vermek ve kaos oluşturmakla suçlandığını hatırlatarak, ''Bu iddianamede sadece T.C yazısı ile İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız ibareleri doğrudur. Gerisi yalandır'' dedi.

Duruşma, Yalçın Küçük'ün savunmasıyla devam ediyor.

Bu arada, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve gazeteci-yazar Ruşen Çakır da duruşmayı izleyenler arasında yer aldı. (AA)