12 şehit verdiğimiz Aktütün'de, eşeklerle silah taşındığı ortaya çıkmıştı. Ve o eşeklerin Muğla'dan sahte evrakla sevk edilmiş.

12 şehit verdiğimiz Aktütün saldırısında, eşeklerle silah taşındığı ortaya çıkmıştı. Bu hayvanların, Muğla'dan sahte evrakla sevk edildiği belirlendi.

Hakkari'nin Dağlıca ve Aktütün karakollarına yapılan terörist saldırının ardından ortaya çıkan uydu görüntüleri, korkunç bir gerçeği de gündeme getirdi! Görüntülerde, töreristlerin ağır silahları ve mühimmatları eşek sırtında taşıması dikkat çekti. Oysa çetin doğa koşulları nedeniyle bölgede bu hayvanlar yetişmiyordu! Peki sarp kayalıkları kolayca aşabilen bu eşekler nereden geldi? İşte burada Muğla İl Tarım Müdürlüğü memurlarından gelen bir ihbar, korkunç gerçeği gün yüzüne çıkarttı.

Müfettişler inceledi

Memurların yetkililere gönderdiği ihbara göre, Muğla'da yetişen katırlar, 2007'de 6 ay boyunca sahte evrakla Van'a gönderildi. Bunun üzerine harekete geçen Tarım Bakanlığı müfettişleri Muğla'da inceleme yaptı. Yetkililer, 15 gün içinde harekete geçeceklerini açıkladı.

İşbirlikçiler var!


Muğla Tarım Müdürlüğü memurlarının iddiasına göre, Fethiye Patlangıç mahallesinde ikamet eden M.K. ile Aras köyünde oturan Y.U., ismini gizledikleri Diyarbakırlı bir şahısla işbirliği yaptı. Bu şahıslar, topladıkları eşeklere, mezbalahalarda kesilen sığırların kulak küpelerini taktı. Bu küpeler, işbirlikçiler tarafından eşeklere takılarak sahte belge düzenlendi ve eşekler Van'a, yani terör örgütü PKK'ya sevk edildi.


Hep aynı veteriner!

Kaçak hayvan sevkiyatı için düzenelen sahte belgelerin, Fethiye Tarım İlçe Veterineri Zafer Büyükçalık'a yaptırıldığı ileri sürüldü. İlçede 9 adet yetkili veteriner olmasına rağmen, sadece bu kişi tarafından hayvan sevk işlemi yapıldığı iddia edildi. Diğer veterinerlere ise İl Müdürü Hadi Kayhan tarafından "gayri resmi" yasak getirildiği öne sürüldü.

Takvim