Ali Babacan, AB Büyükelçilerinin olağan aylık çalışma yemeğinin konuğu oldu. AB Dönem Başkanı Fransa"nın Büyükelçilik Konutunda gerçekleşen öğle yemeğinde Babacan"ın Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde de bulunduğu öğrenildi.

ANKA"nın edindiği bilgiye göre, Babacan, öğle yemeği sırasında bir konuşma yaptı ve büyükelçilerin çeşitli konulara ilişkin sorularını yanıtladı. Yemekte AB Büyükelçilerinin adına bir konuşa yapan Fransız Büyükelçisi Bernard Emie de, Fransa Dönem Başkanlığı sırasında iki başlığın da müzakere açılacağını söyledi.

Yemekte özellikle Türkiye"nin AB süreci ile, Irak, Kafkaslar, Afganistan gibi bölgesel dış politika konuları ve Türkiye"nin “Kasfas İşbirliği Platformu” önerisi üzerinde duruldu.

-“ULUSAL PROGRAMIN SON TASLAK ÜZERİNE ÇALIŞIYORUZ”
Ali Babacan, Ulusal Program"a ilişkin son taslak üzerinde çalıştıklarını belirterek sivil toplum kuruluşlarıyla “çok yararlı” bir görüşme yaptıklarını söyledi. TBMM"nin 2007-2008 döneminde Avrupa entegrasyonu ile ilgili 31 yasayı onayladığını anlatan Babacan, Türkiye"nin reform yolundaki kararlığını ifade etti.

İç politika konularının gündeme gelmediği belirtilirken büyükelçiler Babacan"a “IMF ile anlaşma imzalanacak mı?” sorusunu da yöneltti. Babacan, bunun üzerine konunun görüşüldüğünü belirterek “henüz nihai bir karar verilmediği”ni söyledi. Babacan, Türkiye"nin IMF kredisine ihtiyacı olmadığını da belirtti. Bu arada, Babacan"ın Türk bankacılık sektörünun iyi bir durumda olduğu konusunda “çok emin” göründüğü kaydedildi.

-“ERMENİSTAN İLE BİR FIRSAT PENCERESİ VAR”
Ermenistan ile yakınlaşma konusunda da bilgi veren Babacan “bir fırsat penceresi var ve kullanılmalı” dedi. Babacan, ayrıca Türkiye"nin Kıbrıs müzakere sürecine ilişkin görüşlerini dile getirdi ve Ankara"nın karamsar olmadığını gösterdi.
VATAN