Manisa'da, “yataktan düştüğü” söylenerek hastaneye getirilen 5 aylık bebeğin, dövüldüğü belirlendi.


Manisa'da, gece ağlayarak kendisini uyutmayan 5 aylık oğlu Eser Ö.'yü komalık edene kadar dövdüğü öne sürülen 26 yaşındaki İ. Ö. tutuklandı. İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne tedaviye alınan minik Eser'in hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi.

Manisa Bayındırlık Mahallesi'nde oturan İ. Ö. ve eşi 23 yaşındaki M. Ö., geçen perşembe gecesi bebekleri Eser Ö.'yü yataktan düştüğünü ileri sürerek Manisa Devlet Hastanesi'ne götürdü. Vücudunun çeşitli yerlerinde morluk ve şişlikler bulunan minik Eser'in burada yapılan muayenesinde dövüldüğü belirlendi. Bunun üzerine hastane görevlileri, durumu polise bildirdi. Polis, bir lokantada garsonluk yapan, ancak bir süre önce işten çıkarıldığı anlaşılan baba İ. Ö.'yü gözaltına aldı. İ. Ö., polisteki sorgusunda oğlunu gece ağlayarak kendisini uyutmadığı için, eşinin araya girmek istemesine rağmen dövdüğünü itiraf etti. İ. Ö., işlemlerinin ardından dün sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Durumu ağır olan minik Eser, Manisa Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahelenin ardından Moris Şinasi Çocuk Hastanesi'ne gönderildi. Ancak, beyin travması geçirdiği anlaşılan bebek, buradan da İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yoğun bakıma alınan bebeğin hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı belirtildi.

HÜrriyet